TMG Groep: Principeakkoord sociaal plan


TMG Groep: Principeakkoord sociaal plan

Geplaatst op 25 juni 2015
[IMG]

Op 23 juni 2015 heeft De Unie samen met de andere bonden en TMG, in aanwezigheid van een vertegenwoordiging van de COR, met elkaar een principeakkoord bereikt over een verlengd sociaal plan voor TMG.

Het principeakkoord betreft de verlenging van het sociaal plan TMG N.V. 1 januari 2014 - 30 juni 2015 met de volgende aanvullingen/aanpassingen:

1. De looptijd van het verlengde sociaal plan is van 1 juli 2015 tot en met 30 november 2015 met dien verstande dat het sociaal plan van toepassing is op adviesaanvragen die uiterlijk 30 november 2015 worden ingediend met als voorwaarde dat over bedoelde adviesaanvragen uiterlijk 31
december 2015 door het bevoegde medezeggenschapsorgaan advies is gegeven.
2. De vergoedingen of andere op geld waardeerbare regelingen in het sociaal plan komen in plaats van de transitievergoeding die op 1 juli 2015 in de wet wordt opgenomen.
3. In geval er gedurende de looptijd van het verlengde sociaal plan afwijkende, nieuwe materiele regelingen met betrekking tot reorganisaties worden overeengekomen in een of meer van de binnen TMG geldende bedrijfstak cao's, zullen dergelijke regelingen buiten toepassing blijven. Mocht dat
niet mogelijk blijken, zullen vergoedingen of andere op geld waardeerbare regelingen die uit hoofde van die cao(`s) gelden, worden verrekend met de regelingen uit het sociaal plan.
4. Als werknemers niet meewerken aan de afspraken die in het sociaal plan zijn gemaakt rondom de beeindiging van de arbeidsovereenkomst, kan de arbeidsovereenkomst (eventueel na een procedure bij de bezwaarcommissie) door de werkgever worden beeindigd middels de procedure via het UWV.
Eventuele aanspraken uit het sociaal plan vervallen dan voor de betrokken werknemer.

De bovenstaande afspraken zullen worden uitgewerkt in de teksten van het sociaal plan.

Stemmen

De leden ontvangen apart bericht om hun stem uit te brengen hierover.

Vragen?

Voor meer informatie over het bovenstaande kun je contact opnemen met Sjerp Holterman

Informatie

Sectoren: Dienstverlening
Branche: Grafische bedrijven
Geplaatst in: Actueel Nieuws