Gemeente Kerkrade | 25.06.15: Werkplein wordt Activerium


Gepubliceerd op: 25 juni 2015

Werkplein wordt Activerium

25.06.15: Werkplein wordt Activerium
Wethouder Huub Wiermans laat samen met Erik Hoesbergen (directeur Kredietbank Limburg)
en Jantien Kuperus (directeur Welzijnsinstelling Impuls) de nieuwe naam zien aan de medewerkers van het Activerium. Op 25 juni j.l. heeft wethouder Huub Wiermans (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) samen met Jantien Kuperus (directeur Kredietbank Limburg) en Erik Hoesbergen (directeur Impuls)
de nieuwe naam van het voormalige 'Werkplein' onthuld: Activerium. Wethouder Huub Wiermans: "Genoemde organisaties hebben als gezamenlijk kerndoel om na ondersteuning op maat, de klanten te 'activeren' naar het uiteindelijke doel: betaald werk!"

Eigen kracht

Het Activerium is de nieuwe naam van het pand op Marktstraat 6. Vanuit dit pand werkt de gemeente Kerkrade samen met welzijnsinstelling Impuls en Kredietbank Limburg nauw en intensief samen om de kerkraadse klanten te begeleiden en activeren naar zelfredzaamheid en zelfstandigheid vanuit hun
'eigen kracht'. Het Activerium is de plek waar mensen ondersteuning vinden op weg naar werk of ondersteuning vinden naar meer maatschappelijke participatie en zelfredzaamheid.

Na de verhuizing van Impuls en Kredietbank Limburg naar het voormalige 'Werkplein' was een nieuwe naam voor het pand noodzakelijk. Onder de bewoners van het pand is een prijsvraag uitgeschreven om een nieuwe naam voor het pand te bedenken.