Korte toelichting op collegebesluiten 23 juni 2015


25 juni 2015Het college van burgemeester en wethouders neemt wekelijks besluiten, onderverdeeld in bespreekstukken en hamerstukken. Onderstaand vindt u de lijst van deze besluiten, inclusief korte toelichtingen per besluit.

Kernboodschappen



o Ontwerp-programmabegroting RUD Utrecht 2016

De ontwerp-programmabegroting voor 2016 van de Regionale Uitvoeringsdienst Utrecht laat een begrotingsoverschot zien. In de ontwerp-programmabegroting is niet aangegeven hoe met dit begrotingsoverschot wordt omgegaan. Daarom wordt voorgesteld een zienswijze in te dienen voor terugbetaling van
het overschot aan de deelnemers.

Hamerstukken

o Beantwoording raadsvragen:

Raadsleden hebben het recht om schriftelijk vragen stellen aan het college van burgemeester en wethouders. De beantwoording gebeurt zo spoedig mogelijk; nadat het college het antwoord heeft vastgesteld. De vragen die deze week worden beantwoord gaan over de volgende onderwerpen:
- BPA over extra vragen n.a.v. toelichting accountant op jaarrekening 2014

o Besteding toeristenbelasting 2014

De hotels, Citymarketing en de VVV hebben een `plan van aanpak 2015 - 2016 Amersfoort, Stad van ontmoeten' opgesteld. Met de inkomsten uit de toeristenbelasting 2014 is geld beschikbaar voor de uitvoering van het plan. Er wordt ingestoken op drie sporen: Versterking van de zakelijke
thuismarkt, Stimuleer actieve acquisitie van grotere zakelijke meerdaagse bijeenkomsten en Stimuleer langer en herhaald bezoek van hotelgasten.

o Bijdrage uitvoering toeristische marketing 2015

Er wordt een bedrag van 100.000 euro beschikbaar gesteld aan Stichting Citymarketing Regio Amersfoort voor collectieve marketing van het vrijetijdsaanbod en voor het zakelijk toerisme.

o Maatregelen verkeersveiligheid Nijverheidsweg-Noord

De kruisingen Argonweg en Kaliumweg op de Nijverheidsweg-Noord krijgen middengeleiders om fietsers en voetgangers veiliger te laten oversteken. Dit biedt met name voor scholieren van het Prismacollege en Amfors medewerkers betere en veilige oversteekplaatsen. Voor Amfors medewerkers biedt dit
ook de mogelijkheid om zelfstandig naar het werk te komen, waarbij de verwachting is dat hierdoor het gebruik van de regiotaxi afneemt.

o Beleid invoering parkeerregulering

Amersfoort heeft een aantal vergunning gebieden voor parkeren. Bewoners van omliggende straten van een vergunning gebied ervaren soms parkeeroverlast. Tijdens een Rondetafelbijeenkomst zijn bewoners en raadsleden met elkaar in gesprek gegaan. Op basis van ervaringen, problemen en oplossingen
is het huidige parkeerbeleid aangepast waardoor de gemeente eerder kan overgaan tot het invoeren van parkeerregulering als er parkeeroverlast is vastgesteld.

o Implementatie aanbevelingen rekenkameronderzoek 'effectiviteit fraudebestrijding bijstandsuitkeringen'

Zoals door de gemeenteraad opgedragen, rapporteert het college via een raadsinformatiebrief over de aanpak van de verbeterpunten uit het rekenkamerrapport `effectiviteit fraudebestrijding bijstandsuitkeringen'.

o Verleggen Achterhoekerweg

De brug over de Laak in de Achterhoekerweg wordt vervangen door een iets bredere variant, waar naast de rijbaan ook een wandelpad komt. Om praktische redenen wordt deze nieuwe brug circa 50 meter verlegd in westelijke richting. Hierdoor is het noodzakelijk om de Achterhoekerweg ook deels te
verleggen om aan te kunnen sluiten op de nieuwe brug. Deze aanpassing is echter niet in overeenstemming met het geldende bestemmingsplan (Hooglanderveen en Vathorst). Daarom verleent het college nu een omgevingsvergunning met afwijking.

o Stand van zaken actiepunten met betrekking tot klachtenvoorziening RWA-Amfors

Naar aanleiding van het rapport van de nationale ombudsman `oog voor mensen met een arbeidsbeperking' is de klachtenprocedure bij RWA Amfors aangescherpt. Ook wordt het algemeen bestuur van RWA periodiek geinformeerd over klachten en klachtbehandeling.

o Collegebesluit Subsidies Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds

De gemeente zet de subsidie voort voor kinderen in gezinnen met een laag inkomen. Zodat ze kunnen sporten en aan culturele activiteiten kunnen deelnemen.

o Herstel van constructiefout vloer gereformeerde basisschool De Regenboog

Tijdens en inspectie is geconstateerd dat de vloer van gereformeerde basisschool De Regenboog aan het Reinaartpad 13 is aangetast. Dit is een constructiefout. In de zomervakantie wordt de vloer gerepareerd. Het herstel kost: EUR 153.979,20.

o Privacyreglement gemeentelijk casusoverleg radicalisering

Vaststellen hoe om te gaan met gegevens van personen

o Project A27 A1 uitvoeringsovereenkomst Rijkswaterstaat

Onder de noemer VERDER werken het Rijk, de provincie Utrecht en gemeenten aan het verbeteren van de bereikbaarheid van de gemeente Utrecht. Het project A27/A1 is onderdeel van VERDER en een van de maatregelen die het Rijk uitvoert. De verbreding van de A27/A1 wordt vooruitlopend op het
project knooppunt Hoevelaken uitgevoerd. De gemeente gaat hiervoor een uitvoeringsovereenkomst aan met Rijkswaterstaat.

Lees de volledige stukken hier

Facebook Twitter LinkedIn NuJij Email