Stalker aangehouden


Stalker aangehouden

Laatste update:
25-06-2015 | 14:31

Delft - Rechercheur hielden dinsdag 23 juni een 27-jarige man uit Delft aangehouden nadat hij geruime tijd zijn ex-vriendin stalkte na het verbreken van hun relatie.

De Delftse vrouw (20 jaar) ontving al ruim een jaar ongewenste emails en werd vaak op onverwachte momenten geconfronteerd met de aanwezigheid van haar ex-vriend. Er werden vernielingen gepleegd aan auto's van haar en haar familie. Op Facebook plaatsten fictieve personen beledigende berichten
over haar en ook haar vrienden ontvingen confronterende teksten die haar aangingen. Al deze gebeurtenissen maakten een grote inbreuk op haar priveleven.

Nadat de vrouw aangifte deed, stelde de recherche een onderzoek in waarna de ex-vriend in beeld kwam als verdachte. De man is aangehouden voor stalking en vernieling en zal zich hier uiteindelijk voor de rechter over moeten verantwoorden.



Gebruik social media

De politie waarschuwt iedereen om geen privacygevoelige foto's en filmmateriaal van zichzelf naar iemand via social media te versturen die later kunnen zorgen voor compromitterende situaties. Het kan niet worden uitgesloten dat dit materiaal ooit door kwaadwillenden via social media wordt
verspreid, hetgeen een grote impact op de privacy heeft. Materiaal dat eenmaal via internet verspreid is, kan er vrijwel nooit meer volledig van worden afgehaald. De politie neemt dergelijke zaken daarom zeer serieus en maakt werk van het opsporen van de afzenders.