Update RF Power bij NXP - 25 juni 2015


Update RF Power bij NXP - 25 juni 2015

Geplaatst op 25 juni 2015
De Unie heeft samen met de andere betrokken bonden een bijeenkomst georganiseerd voor alle medewerkers binnen RF Power. Tijdens dit overleg zijn de volgende onderwerpen aan de orde geweest:

1. Overgangsprotocol

Wij hebben duidelijk aangegeven dat wij er belang aan hechten dat de afspraken inzake de overgang op een juiste wijze vastgelegd worden. Uitgangspunt is dat er geen verslechtering van arbeidsvoorwaarden optreedt door deze overgang. Onderdeel van de afspraken is natuurlijk het overzicht van de
arbeidsvoorwaarden dat jullie van NXP hebben ontvangen. Dit overzicht ziet wat ons betreft best compleet uit.

Het overgangsprotocol regelt vooral ook het proces inzake de toekomst van de arbeidsvoorwaarden binnen de nieuwe organisatie. Hierover willen wij met de nieuwe organisatie duidelijke afspraken maken.

2. Pensioen(-premie), sociaal plan, looptijd Cao en andere zaken

1. Tijdens de bijeenkomst kwam de excedent-regeling bij Zwitserleven ter sprake en de vraag of de daar opgebouwde pensioenaanspraken naar PME overgedragen kunnen worden.
2. Er is over het ontbreken van een lang lopend sociaal plan gesproken. Een vangnet voor het geval de nieuwe onderneming onverhoopt moet reorganiseren vonden de aanwezigen belangrijk.
3. De nieuwe onderneming wil, als met NXP nog geen Cao is afgesproken, de afspraken voor 1 jaar van toepassing laten zijn. De aanwezigen hechten eraan om de afspraken te laten gelden tot de nieuwe onderneming met vakorganisaties een Cao heeft afgesproken.
4. Over tijdelijke contracten staat niets vermeld in het eerder genoemde overzicht. Uitgangspunt moet zijn dat deze groep medewerkers gewoon mee overgaan naar de nieuwe organisatie en dat de overgang van onderneming geen aanleiding zal zijn voor het niet verlengen van de tijdelijke
arbeidsovereenkomst.

3. IAK pakket

Er is aangegeven dat wij over de mogelijkheid om het bestaande IAK pakket voort te zetten op basis van de huidig geldende voorwaarden, met NXP afspraken willen maken.
Wij zullen met jullie management op korte termijn kennis willen maken om te bespreken of het schriftelijk vastleggen van de bovenstaande zaken bespreekbaar is. Wij koppelen de uitkomst van dat overleg naar onze leden terug.

Als jullie naar aanleiding van voorstaande nog aanvullende onderwerpen hebben, reageer dan vooral!

Wij hebben afgesproken dat we jullie blijven informeren. In dit kader is en blijft het van belang dat jullie ervoor zorgen dat ook jullie ongeorganiseerde collega's de overstap maken naar het vakbondslidmaatschap. Immers de ontwikkeling van jullie arbeidsvoorwaarden zal in belangrijke mate
afhangen van jullie betrokkenheid en als lid van De Unie kun je hier invloed op uitoefenen. De eerste twee onderwerpen zijn al geagendeerd voor de toekomstige arbeidsvoorwaarden, te weten het bonusbeleid en de LTI.

Sjerp Holterman
Belangenbehartiger

Informatie

Sectoren: Industrie en Handel
Branche: Metalektro