Succesvolle presentatie #KBOveilig op ministerie


donderdag, 25 juni 2015

Succesvolle presentatie #KBOveilig op ministerie Op uitnodiging van het ministerie van Veiligheid en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), verzorgden communicatieadviseur Arno Heltzel en veiligheidsvoorlichter Frans Wesselink twee workshops over #KBOveilig.Voor een
divers gezelschap van medewerkers van woningbouwcorporaties, gemeenten, politie en het ministerie lichtten Arno en Frans het veiligheidsprogramma van de Unie KBO toe.

De groepsvoorlichting, de huisbezoeken, de digitale training, de communicatie over veiligheid via Nestor, de nieuwsbrief, de website etc, het is allemaal benoemd. Onze aanpak *senioren voor senioren* maakte indruk. Het invullen van de checklist veiligheid van de eigen woning door de
deelnemers, leidde tot hilariteit; bijna iedereen had een (behoorlijk) aantal verbeterpunten voor de eigen woning! Aan de slag.

De aanwezigen waren duidelijk genteresseerd in het aanbod van de Unie KBO en nieuwe contacten zijn gelegd. Op naar een vervolg. De workshops waren onderdeel van een middag over de aanpak van High Impact Crimes (HIC).
HIC*s zijn delicten met een grote impact op het slachtoffer, op zijn of haar directe omgeving *n de veiligheidsbeleving in de maatschappij. Denk aan overvallen, straatroof en woninginbraken. De aanpak van deze High Impact Crimes vallen onder de regie van gemeenten en verloopt succesvol.
Natuurlijk werkt de landelijke politie ook aan de bestrijding hiervan (de daders opereren over gemeentegrenzen heen). Het programma veiligheid zoals de KBO dat heeft opgezet met steun van het ministerie is onderdeel van de succesvolle aanpak om de HIC*s tegen te gaan.

Wanneer we het nieuws volgen lijkt de maatschappij steeds onveiliger te worden. Echter, de brede aanpak heeft succes. Vorig jaar liep het aantal overvallen terug met 22% en het aantal overvallen op senioren daalde nog sterker. Let wel: elk slachtoffer is er **n te veel dus we (zowel het
ministerie, politie, gemeente als de Unie KBO), gaan zeker door met onze aanpak.

In het juli nummer van Nestor komt een speciale bijlage over Veilig Uit en Thuis: 16 pagina's boordevol tips voor thuis, onderweg en op vakantie. Plus ervaringen van senioren.

Tweeten
Bookmark and Share