Themadagen tijdens de Hoornse Zomerspelen


25-6-2015

Tijdens de Hoornse Zomerspelen van 6 juli tot en met 17 juli kunnen kinderen en jongeren meedoen met de voetbaldag, funsurvival, meerkamp, ZigZag Hoorn, BMX dag, een voetbaltoernooi en Expeditie Robinson.

Het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn organiseert de Hoornse Zomerspelen samen met Stichting Netwerk. Voor deze themadagen is inschrijving verplicht. Dit kan via www.sportpas.nl/hoorn.

Voetbaldag
Is voetbal jouw lust en je leven? Dan mag je deze dag niet missen. Je kunt deelnemen aan een voetbaltoernooi, penalty shoot out en latje trap. Verder zijn er diverse andere activiteiten die aansluiten bij het thema voetbal. Deelname is gratis.

Funsurvival
Ben je sportief, kun je goed samenwerken en geef je niet gauw op? Dan kun je je grenzen verleggen in de funsurvival met onderdelen als tokkelen, mountainbiken, een kompas/gps-tocht, vlotvaren en kanovaren. Zwemdiploma A is verplicht. Het kost 2 euro.

Meerkamp
Ga de strijd aan met andere kinderen tijdens dit spektakel. Diverse meerkamponderdelen komen aan bod, zoals een letterspel en een bamboetoren maken. Je wordt in teams ingedeeld. Het kost 2 euro.

ZigZag
Zeven teams, zeven opdrachten, munten, van hot naar her rennen, snel reageren, veel spanning en er kan maar een team winnen! Dat is ZigZag. Teams strijden tegen elkaar door zeven opdrachten uit te voeren. Daarna volgt een finalespel waarin wordt uitgemaakt welk team de ZigZag-beker wint. Het
kost 2 euro.

BMX Dag
Leer de fijne kneepjes van het bmx fietsen van ervaren bmx instructeurs. Een wedstrijdje op de baan zal niet ontbreken. Er zijn ook 'gekke fietsen', die je mag uitproberen. Het Sportopbouwwerk stelt fietsen en beschermingsmateriaal beschikbaar. Kinderen met een eigen bmx fiets mogen deze op
eigen verantwoordelijkheid meenemen. Het dragen van een helm is verplicht. De activiteit is gratis.

Voetbaltoernooi
Op het nieuwe Cruyff Court Bangert en Oosterpolder wordt een leuk voetbaltoernooi gespeeld in twee verschillende leeftijdscategorieen. Er wordt gespeeld in teams van minimaal zeven personen. De activiteit is gratis.

Expeditie Robinson
Vlotbouwen, een ontdekkingstocht, vuur maken, een survival outfit maken en touwbruggen zijn slechts een greep uit het programma van deze spectaculaire dag. De activiteit kost 2 euro.

Datum Themadag Leeftijd Locatie
7 juli Voetbaldag 6 t/m 9 en 10 t/m 12 jaar VV Zwaluwen Grote Waal
8 juli Funsurvival 8 t/m 15 jaar Dwaalpark Grote Waal
10 juli Meerkamp 8 t/m 12 jaar HRTC Holenweg Hoorn-Noord
13 juli ZigZag Hoorn 10 t/m 14 jaar Roode Steen Binnenstad
15 juli BMX Dag 8 t/m 15 jaar BMX baan Bangert & Oosterpolder
15 juli Voetbaltoernooi 6 t/m 9 en 10 t/m 12 jaar Cruyff Court Bangert & Oosterpolder
17 juli Expeditie Robinson 8 t/m 15 jaar Mandelapark Kersenboogerd

Inschrijven
Inschrijven kan via de website www.sportpas.nl/hoorn. Voor het voetbaltoernooi kun je je inschrijven via www.sportopbouwwerkhoorn.nl.