Gemeente Baarn doneert 5.000 euro voor Dropdrafbus


Het gemeentebestuur van Baarn verleent een eenmalige subsidie van 5.000 euro aan de proef van de Dropdrafbus. De hop-on/hop-off bus zal zaterdag 27 juni, na een startschot van burgemeester Roeell, zijn eerste rit maken door de gemeente Baarn.

De Dropdrafbus is een initiatief om in de regio Baarn en Soest een toeristenbus te laten rijden. De bus zal in Baarn stoppen bij woonwarenhuis Nijhof, Theehuis 't Hooge Erf, het centrum van Lage Vuursche, Paleis Soestdijk, Eethuys-Cafe De Generaal, NS Station Baarn en Grandcafe de Kerkbrink.
Het initiatief biedt bezoekers van Baarn de gelegenheid om meerdere activiteiten in de gemeente te combineren zonder daarvoor zelf in de auto te stappen.

Het gemeentebestuur is verheugd met het initiatief dat goed aansluit bij de doelen op het gebied van citymarketing, recreatie en toerisme. Voor bezoekers wordt het makkelijker om in een bezoek meer te zien van Baarn. Daarmee draagt het evenement bij aan het doel van de gemeente om "20.000
voetstappen extra" te realiseren in het centrum van Vorstelijk Baarn. De gemeente ondersteunt de proef met een eenmalige subsidie van 5.000 euro.

Startschot
Zaterdag 27 juni wordt om 9.30 uur het startschot voor de pilot gegeven door burgemeester Roeell bij woonwarenhuis Nijhof. Vanaf dat moment tot het einde van de zomer rijdt de toeristenbus iedere zaterdag en zondag tussen 9.30 en 18.00 uur.

Kijk op www.dropdrafbus.nl voor meer informatie over de toeristenbus door Baarn en Soest.