Kleurrijke opening kunstproject Sjarabang


Op 21 juni is het kunstproject Sjarabang feestelijk geopend in de gemeente Echt-Susteren. Zes groepen inwoners hebben kunstwerken gemaakt voor hun kern met als thema "Vrijheid voor onze kinderen". Wethouder Ruijten heeft de opening verricht bij het Talenthouse in Echt.



Langs kleurrijke kunst

Bij het Talenthous hebben verschillende jongeren het buitenhok voorzien van kleurrijke kunst. Tijdens de opening rapte Marco B. over Vrijheid. Daarna zijn de aanwezigen met enkele legervoertuigen andere Sjarabang-kunstwerken gaan bezoeken. Bij creatief centrum De Banderthof heeft de jeugdgroep
drie oude deuren bewerkt, waarvan een met 70 sleutelgaten, ter herinnering aan 70 jaar Bevrijding.
Ook twee basisscholen hebben meegedaan: de Violier in Echt, met een 12 meter lang schilderij met spelende kinderen. En de Bolleberg in Maria Hoop waar alle leerlingen vogels, vlinders en dromenvangers in de bomen langs het schoolplein hebben gehangen.
In Susteren is door Scouting Jeanne d'Arc een kunstwerk van palen en touwen neergezet. Het stelt de lelie voor, een internationaal symbool van Scouting en Vrijheid.
Verder zijn ook enkele inwoners in Susteren aan de slag gegaan om een gedicht over de langverwachte Vrijheid in Susteren van Piet Zits te vereeuwigen in metaal. LOES heeft de opening gefilmd. Binnenkort is het Sjarabangproject op tv te bewonderen. Foto's zijn te vinden op de Facebook-pagina
van de BIND Cultuurcoach.

Fietsend langs kunst

De kunstwerken zijn de hele zomer te bezichtigen. Er is ook een fietsroute samengesteld, van ongeveer 30 km, die de kunstwerken met elkaar verbindt. De route hieronder te downloaden of te vinden op www.menswel.nl. Ook is deze af te halen bij VVV, gemeentehuis en andere plaatsen.

Sjarabang

Het Sjarabangproject is een initiatief van de Klankbordgroep Cultuur Echt-Susteren in het kader van Cultuurzomer 2015. Het project is tot stand gekomen dankzij een subsidie van de gemeente Echt-Susteren. Meer informatie via cultuurcoach@menswel.nl of 0475-484848.

Te downloaden:

* Sjarabang route 2015.pdfpdf(174,57 KB)

Document download informatie:

* Bestanden met de extensie .pdf kunnen gelezen worden met bijvoorbeeld: Adobe Reader