Samenloop voor Hoop groot succes


25-06-2015 Afgelopen weekend vond de SamenLoop voor Hoop plaats in het Streekbos in Bovenkarspel. Burgemeester Goldschmeding opende de loop met een ontroerende persoonlijke speech.
In totaal 820 deelnemers liepen in wisseldiensten samen 24 uur lang door het streekbos als symbool van de voortdurende strijd tegen kanker. In de eerste ronde liepen `survivors' van kanker voorop en daar achteraan kwamen de eerste deelnemers. In en rondom het evenement waren gedurende 24 uur
vele activiteiten om nog meer geld op te halen. Voor jong en oud was er veel te doen. Zaterdagavond vond een indrukwekkende kaarsenceremonie plaats. Over het hele parcours stonden ruim 4000 kaarsenzakken met daarop een persoonlijke boodschap.

Ontroerend evenement
Er was een bijzondere sfeer tijdens de Samenloop voor Hoop. Gedurende 24 uur deelde iedereen een saamhorigheidsgevoel met als doel `Samen sta je sterk en samen ga je de strijd aan'.
Burgemeester Goldschmeding: "Het was een bijzonder en ontroerend evenement. Initiatiefnemer Nathalie van Haasteren heeft samen met een grote groep vrijwilligers vol enthousiasme en gedrevenheid de organisatie op zich genomen. Dat is een groot compliment waard!".

Het evenement was een groot succes; er werd EUR 103.000,- opgehaald voor KWF Kankerbestrijding en het Inloophuis in Medemblik.
Burgemeester Goldschmeding en haar man (4e en 5e van rechts) liepen mee met de survivors.