Penning van verdienste voor Joke Breemouer


* 25 juni 2015

Burgemeester Bernt Schneiders reikt donderdag 25 juni de Haarlemse penning van verdienste uit aan Joke Breemouer (66). Het college van B en W kent haar deze onderscheiding toe vanwege haar grote inzet voor een goed kunstklimaat in de regio. De uitreiking valt samen met het 25-jarig jubileum
van Breemouer bij de Kunstlijn Haarlem, de oudste en grootste atelierroute van Nederland.

De Kunstlijn Haarlem staat in de top 10 van Haarlemse evenementen en trekt jaarlijks circa 20.000 bezoekers naar de stad. Het evenement viert dit jaar op 30 en 31 oktober en 1 november zijn dertigjarig jubileum.

Als inspirator voor haar team is Joke Breemouer de drijvende kracht achter het succes van de Kunstlijn Haarlem. In de loop der jaren wist Breemouer de grote museale en historische locaties van de stad aan dit evenement te binden en een brug te slaan tussen de kunst en het bedrijfsleven.
Vanwege haar hoge kwalitatieve maatstaven is de Kunstlijn een `must' voor menig professioneel beeldend kunstenaar.

Naast haar voorzitterschap van de Kunstlijn Haarlem was Joke Breemouer actief voor kunstenaarsvereniging De Vishal, in een periode waarin de vereniging een sterke bloei doormaakte. Als eindexamendocent aan de Kunstacademie Haarlem is Joke Breemouer daarnaast medeverantwoordelijk voor het
afleveren van nieuw talent in de regio. Tot slot is zij sinds 5 jaar actief als jurylid van de regionale kunst- en cultuurprijs De Olifant.