Uitbreiding winkelcentrum De Gaard


Uitbreiding winkelcentrum De Gaard

De uitbreiding van Winkelcentrum De Gaard wordt 200 vierkante meter kleiner. Hierdoor kan het huidige water rond het winkelcentrum worden gehandhaafd en er wordt meer groen aangelegd in de directe omgeving. D66-Raadslid Jony Ferket: "Dit is misschien niet de ideale oplossing, maar wel de best
haalbare. Soms moet je je verantwoordelijkheid nemen en bereid zijn compromissen te sluiten."

Minder uitbreiding, meer groen

Door de aanpassing van de oorspronkelijke plannen wordt meer ruimte vrijgemaakt voor openbaar groen. Door de gevel aan de kant van de Valetonlaan terug te leggen, blijft het wateroppervlak rond het winkelcentrum gelijk en wordt er meer groen aangelegd in de omgeving. D66-Raadslid Jony Ferket:
"Ondernemers staan in de rij om hun intrek te nemen, en de omwonenden willen een groene wijk. Dan moet je keuzes maken, en D66 loopt daar niet voor weg."

Aan verkleining hangt een prijskaartje

Raadslid Ferket: "Wij wilden graag naar een verkleining van 500 meter, maar dat had een hoop geld gekost en daar was geen financiele dekking voor. We werken nu al zeven jaar aan de uitbreiding, en als je dan nog geen geld hebt gevonden, is het er ook niet. Het alternatief, het hele plan van
tafel vegen en opnieuw beginnen, duurt jaren. Dat is voor De Gaard geen optie. Met dit compromis doen we recht aan de belangen van zowel de direct omwonenden als de rest van de wijk."