Hoera voor Open Source

Hoera voor Open Source!

XS4ALL

Door: XS4ALL | Gepubliceerd: 25 juni 2015

Open Source webmail-software Roundcube krijgt een make-over. Onze bijdrage aan de crowdfunding-campagne gaf het laatste zetje om het doel te bereiken!

And the honours of pushing us above the magic number go to... @XS4ALL Great to have you on board! pic.twitter.com/z58tBlcrci

-- Roundcube Next (@roundcubenext) June 24, 2015

XS4ALL maakt graag gebruik van Open Source software: software met openbare broncode. Iedereen die dat wil, kan kijken hoe de software werkt en kan meebouwen aan nieuwe versies. Zo'n softwarepakket is daardoor aan te passen aan eigen behoeftes, en omdat er een heleboel mensen naar kijken zijn eventuele zwakke plekken in de software meestal snel gevonden en opgelost. Dus ook voor security is Open Source een goed idee.

Een goed voorbeeld is Roundcube, onze webmail software. Volgens ons de beste webmail software ter wereld. XS4ALL programmeert al jaren mee aan uitbreidingen en verbeteringen. Voor een grote nieuwe update van Roundcube vindt nu een crowdfundingproject plaats. Roundcube is voor iedereen gratis te gebruiken, maar voor een volledig nieuwe versie is geld nodig. Dat halen de ontwikkelaars nu op met een campagne op Indiegogo. Gisteren werd het doel van $80.000 bereikt, door onze bijdrage. Daar zijn we trots op!

De komende tijd gaat hard geprogrammeerd worden aan nieuwe features zodat Roundcube nog beter wordt. We weten zeker dat onze klanten daar blij van gaan worden: Roundcube krijgt calendar-ondersteuning, cloud-integratie, video-conferencing en nog veel meer!