Momentive spant rechtszaak aan tegen Hungpai in China inzake schending van haar octrooi voor NXT*-silaan

Momentive spant rechtszaak aan tegen Hungpai in China inzake schending van haar octrooi voor NXT*-silaan

WATERFORD, N.Y. - (Business Wire)

Momentive Performance Materials Inc. (Momentive) heeft vandaag aangekondigd dat het een rechtszaak is begonnen wegens octrooischending in het Chinese rechtssysteem tegen Dongguan Hungpai Shoe Material Manufacturing Co., Ltd. en Jingdezhen Hungpai Chemical Technology Co., Ltd. (gezamenlijk aangeduid als Hungpai). De rechtszaak, waarbij om voorlopige voorzieningen en schadevergoeding gevraagd wordt, beweert dat Hungpai een product maakt en verkoopt dat in strijd is met een octrooi van Momentive voor NXT-silaan.

"We nemen de bescherming van ons intellectueel eigendom zeer serieus en Momentive zal deze rechten krachtig afdwingen in de ruimste zin van de wet," aldus Stephen Psutka, Interim General Counsel van Momentive.

Momentive's gepatenteerde NXT-silaan kan fabrikanten helpen de rolweerstand en tractie van banden te verbeteren, zodat het brandstofverbruik en de uitstoot van kooldioxide verminderd worden. Momentive heeft miljoenen dollars geinvesteerd en het kostte vele jaren om haar NXT-silaantechnologie te ontwikkelen en de werkzaamheid daarvan in banden en rubbertoepassingen aan te tonen. Momentive kocht ook een band- en rubberlaboratorium volgens industriestandaard en beheert dit nog steeds als onderdeel van haar investeringen in deze technologie.

"Momentive is afhankelijk van octrooien om ervoor te zorgen dat het de investeringen kan terugverdienen in risicovolle ondernemingen voor de ontwikkeling van nieuwe producten die succesvol blijken te zijn," verklaarde Dr. Ian Moore, Senior Vice President bij Momentive. "Bescherming van octrooien helpt investeringen rechtvaardigen bij de ontwikkeling van nieuwe technologieen waarvan onze klanten over de hele wereld profiteren."

Over het Bedrijf

Momentive Performance Materials Inc. is een wereldwijde leider in siliconen en geavanceerde materialen, met een 75-jarig erfgoed van de eerste op de markt zijn met hoogwaardige toepassingen voor grote industrieen die het dagelijkse leven ondersteunen en verbeteren. Het bedrijf levert op wetenschap gebaseerde oplossingen door het koppelen van aangepaste technologische platforms aan mogelijkheden voor klanten. Momentive Performance Materials Inc. is een indirecte volledige dochtermaatschappij van MPM Holdings Inc. Aanvullende informatie over Momentive en haar producten is beschikbaar op www.momentive.com.

###

*NXT is een handelsmerk van Momentive Performance Materials Inc.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20150625005251/nl/

Media:

Momentive Performance Materials Inc.

Ashley Conger, +1-704-805-6226

Ashley.Conger@momentive.com