Dirk Jan van den Berg verlaat TU Delft

25 juni 2015 door Webredactie Communication

Per 1 september 2015 verlaat Dirk Jan van den Berg de TU Delft.

Dirk Jan van den Berg treedt per 1 september 2015 af als voorzitter van het College van Bestuur TU Delft. Hij zal zijn carriere per diezelfde datum voortzetten als bestuursvoorzitter bij Sanquin. Dirk Jan van den Berg trad aan als voorzitter van het College van Bestuur van de TU Delft op 1 maart 2008 na een veelomvattende loopbaan in binnen- en buitenland.

De Raad van Toezicht is hem erkentelijk voor zijn grote inspanningen in de afgelopen - bijna - acht jaar. Hij heeft belangrijke bijdragen geleverd aan het realiseren van de uitstekende positie die de TU Delft momenteel heeft, zowel binnen als buiten Nederland. Bovendien laat hij een in financieel opzicht gezonde universiteit achter. Wij spreken zeer grote waardering uit voor zijn werk.

Vanaf 1 september zullen - tijdelijk - de taken van de voorzitter College van Bestuur verdeeld worden tussen de Collegeleden Anka Mulder - Vice-president Education & Operations en Karel Luyben - Rector Magnificus en tevens vice-voorzitter van het College van Bestuur - waarbij de laatstgenoemde de positie van Voorzitter College van Bestuur waarneemt. De heer Douwe Breimer - vice-voorzitter van de Raad van Toezicht - zal het College van Bestuur in een consultatieve rol bijstaan tijdens deze interim-periode.

De Raad van Toezicht is de procedure gestart om in de opvolging van de positie van voorzitter College van Bestuur te voorzien.

Namens de Raad van Toezicht TU Delft, Jeroen van der Veer Voorzitter