Onderzoek naar financiële situatie UvA zo snel mogelijk van start

Onderzoek naar financiële situatie UvA zo snel mogelijk van start

25 juni 2015 – Amsterdam Gisteren is bekend geworden dat de commissie die de financiële situatie van de Universiteit van Amsterdam door moet lichten, de opdracht heeft teruggegeven. De Nieuwe Universiteit (DNU) is teleurgesteld door deze beslissing. DNU benadrukt dat zij in samenwerking met COR, CSR, ReThink, Humanities Rally, ASVA en de vakbonden, na een consultatiebijeenkomst met de academische gemeenschap, tot een samenstelling van een commissie met leden die uiteenlopende afzonderlijke expertises hebben is gekomen. Het betreurt ons dat mensen onterecht de indruk hebben gekregen dat commissieleden bepaalde groepen ‘moeten representeren’. DNU benadrukt nogmaals dat de commissie draagvlak en vertrouwen moet hebben van de gehele academische gemeenschap.

Het is van groot belang dat dit onderzoek naar de financiën zo snel mogelijk van start gaat. Nog steeds wordt er bezuinigd, nog steeds staat er een verlies van 83 miljoen op de begroting van 2015-2019, en berichten over vastgoed en financiële producten die de kwaliteit van onderwijs en onderzoek bedreigen blijven naar buiten komen. Hier moet zo snel mogelijk opheldering over komen, zowel over hoe dit gebeurd is, als hoe dit in de toekomst anders kan.

Wij hebben al het vertrouwen in de expertise van alle voorgestelde onderzoekers die dit belangrijke onderzoek zouden gaan doen en hopen dat de commissie zo snel mogelijk van start gaat.