Help kanker bestrijden, snoei de taxushaag!


Help kanker bestrijden, snoei de taxushaag!
26 juni 2015
Heb jij een taxushaag in je tuin staan? Dan heb jij een waardevolle grondstof in handen! De taxushaag bevat Baccatine, een belangrijke grondstof voor de aanmaak van medicijnen tegen kanker.

Feiten op een rijtje

Bij 50% van de chemotherapieen kiest men voor geneesmiddelen op basis van Taxus. Het snoeisel van een haag van 50 meter lang is voldoende om 1 kankerpatient te behandelen. Taxus baccata komt helaas niet overal in de wereld voor, maar gelukkig wel veel in Nederland. Daarom is het snoeisel van
jouw taxushaag ook zo waardevol.

Help mee!

De gemeente Gemert-Bakel verzamelt het snoeisel van de taxushaag en levert het in bij Vergroot de Hoop. Voor elke kuub snoeisel die de gemeente inlevert, wordt er een bedrag gedoneerd van EUR 50,- aan KWF Kankerbestrijding.

Wil jij meehelpen om kanker te bestrijden? Lever dan zoveel mogelijk snoeisel van de taxushaag in! Dit kan op maandag- of vrijdagmorgen bij de gemeentewerf, Cortenbachstraat 4 in Gemert. Je kunt het snoeisel ook inleveren bij de milieustraat aan de Leije 7 in Gemert. De openingstijden van de
milieustraat vind je op onze website. Het snoeisel kan los of in zakken aangeleverd worden tot maandag 31 augustus 2015. Alleen jonge scheuten zijn te gebruiken en deze moeten vrij zijn van ongerechtigheden, zoals blad.

Meer informatie?

Kijk op www.vergrootdehoop.nl.