Bijdragen voor school- en vrijetijdsactiviteit van uw kind


Bijdragen voor school- en vrijetijdsactiviteit van uw kind
25-06-2015
[IMG] Klik om te vergroten

Uw kind wil lid worden van een sportclub? Een muziekinstrument bespelen? Toneelspelen? Met schoolreisje meegaan? Maar heeft u onvoldoende middelen om deze activiteiten te betalen? Lees welke mogelijkheden er voor u zijn om uw kind toch deze activiteiten aan te kunnen bieden.

Jeugdsportfonds, Jeugdcultuurfonds en Stichting Leergeld

In Menameradiel zijn het Jeugdsportfonds, Jeugdcultuurfonds en Stichting Leergeld actief. Deze fondsen en stichting kunnen in bepaalde situaties voor kinderen van 4 tot 18 jaar het lidmaatschap betalen van een sportclub of cultuuractiviteiten en schoolactiviteiten. U kunt een keer per jaar een
aanvraag doen bij het Jeugdsportfonds of het Jeugdcultuurfonds. Heeft u hulp nodig voor schoolbenodigdheden en heeft u al een aanvraag gedaan bij een van de fondsen? Dan kunt u alsnog terecht bij de Stichting Leergeld.

Aanvragen

U gaat naar www.kindpakket.nl. Op deze website leest u hoe u uw kind(eren) kunt aanmelden.

Welke kinderen komen in aanmerking?

Elke aanvrager ontvangt bericht of het kind wel of niet in aanmerking komt voor een vergoeding. Kijk voor meer informatie op www.kindpakket.nl.

Informatie

Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met uw gebiedsteam Menameradiel. Mail naar info@gebiedsteammenameradiel.nl of bel met (0518) 45 23 46.