Praat op 30 juni mee over straatverlichting


vrijdag 26 juni 2015

De openbare verlichting langs de wegen buiten de bebouwde kom is op een aantal plekken in onze gemeente verouderd. Daarom vervangen we deze lichtmasten in fases door nieuwe, energiezuinige lampen.

Kaartje Klik om te vergroten

Op plaatsen waar de verkeers- en sociale veiligheid niet in het geding zijn, kunnen we bovendien vaak toe met minder straatverlichting. Dat levert een flinke besparing op en is beter voor het milieu.

Tweede fase

In 2014 is de eerste vernieuwingsfase afgerond, in het zuidwestelijke gedeelte van de gemeente. De tweede fase is nu in voorbereiding. Daarin komt het buitengebied van Valthermond, 1e Exloermond, 2e Exloermond en Buinerveen aan bod (zie plattegrond). In de plannen hiervoor komen naast de
vervanging van de verlichting zaken aan bod als beperking van het aantal lichtmasten, energiebesparende LED-verlichting en het dimmen of uitzetten van verlichting op bepaalde tijdstippen in de nacht.

Inwonersavond

Wij willen graag weten hoe u als inwoner over de vernieuwing van straatverlichting denkt. Daarom nodigen we u van harte uit voor een bijeenkomst op dinsdag 30 juni om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Wij lichten dan onze ideeen toe en praten er graag met u over door. Nadat de
wensen zijn geinventariseerd stelt de gemeente een definitief plan op voor de vervanging en vermindering van de lichtpunten. Meer weten? Neem dan contact op met Peter Postema via T 14 0591.

Nieuwsberichten