Korte toelichting op collegebesluiten 16 juni 2015


17 juni 2015Het college van burgemeester en wethouders neemt wekelijks besluiten, onderverdeeld in bespreekstukken en hamerstukken. Onderstaand vindt u de lijst van deze besluiten, inclusief korte toelichtingen per besluit.

o Persoongericht aanpak in Amersfoort

Een goede PersoonsGerichte Aanpak (PGA lokaal) moet zorgen voor een afname van delict en/of overlastgedrag van personen (verminderen recidive) door een combinatie van zorg en straf en het bieden van perspectief voor de toekomst.
Dit is een van de prioritieten van het Programma veiligheid 2015 - 2018.

o Verkoop bouwkavels Utrechtseweg Vondellaan

Voor de verkoop van de eerste vijf kavels op De Lichtenberg is vastgesteld onder welke voorwaarden geinteresseerden kunnen bieden op deze kavels. Ook is er een koopovereenkomst vastgesteld. Voor deze kavels wordt een openbare biedprocedure gehouden. De start van de verkoop begint binnenkort.

o Subsidie jongerenhuisvesting Stadsring 185

Woningcorporatie De Alliantie en projectontwikkelaar R.I. de Vries & partners hebben het plan om in het al jaren leegstaande kantorenpand aan de Stadsring 185 woningen te maken voor jongeren. Hiervoor kent de gemeente een subsidie toe van EUR 631.152,- uit de Subsidieregeling Jongeren- en
Studentenhuisvesting 2013. Door de subsidie komen er woningen voor jongeren en wordt er iets gedaan aan de leegstand van kantoren. Dit is een van de ambities uit het coalitieakkoord. De woningen worden te zijner tijd te huur aangeboden via Woningnet en verhuurd aan jongeren tot en met 30 jaar.

Hamerstukken

Beantwoording raadsvragen:

Raadsleden hebben het recht om schriftelijk vragen stellen aan het college van burgemeester en wethouders. De beantwoording gebeurt zo spoedig mogelijk; nadat het college het antwoord heeft vastgesteld. De vragen die deze week worden beantwoord gaan over de volgende onderwerpen:
- Vragen van OPA over windenergie in een nieuwe vorm

o Vervanging toplaag kunstgras VV Hooglanderveen

Het kunstgrasveld van Voetbalvereniging Hooglanderveen is toe aan vervanging. De levensduur van een kunstgrasveld is circa 10 jaar en de mat is nu 10 jaar oud. Het veld wordt intensief gebruikt door de sterk groeiende vereniging en door kinderen uit de buurt die na schooltijd en buiten
clubverband hier veelvuldig gebruik van maken. In de gemeentebegroting is een bedrag opgenomen van 177.000 euro voor het vervangen van de toplaag. De kosten voor de vervanging komen uit op 236.500,- euro. Als dekking voor het verschil tussen de opdracht en de begroting wordt gebruik gemaakt
van het gereserveerde krediet van 60.000,- euro voor werkplaats bij Sportpark Zielhorst. Bij nader inzien hoeft deze werkplaats niet aangelegd te worden.

o Gasthuislaan - Gunning reconstructie

De Gasthuislaan wordt verkeersNOTveiliger ingericht met brede fietsstroken en er komt een gescheiden rioolsysteem. Aannemer Dura Vermeer Infrastructuur BV start in augustus met de werkzaamheden, als het werk aan de Vermeerstraat klaar is.

o Taakuitvoeringsovereenkomst veiligheidsregio Utrecht 2015

De VRU voert in opdracht van de gemeente Amersfoort het gezamenlijke basispakket en individuele gemeentelijke pluspakket uit. Hiervoor sluiten de VRU en gemeente Amersfoort een taakuitvoeringsovereenkomst.
Basistaken van de VRU zijn onder meer op het terrein van de risicobeheersing, de uitvoering van de brandweerzorg, de geneeskundige hulpverleningsorganisatie (GHOR) en ondersteuning van een adequate voorbereiding van gemeenten op rampen en crises. In het pluspakket staan afspraken over onder
meer rood/blauwe surveillance (politie en brandweer samen) en het beschikbaar stellen van een Veiligheidscooerdinator evenementen.

o Leggen regenboogtegel op Het Lieve Vrouwekerkhof

Het COC Midden Nederland bestaat in 2015 65 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseren ze de tentoonstelling `Durf te leven!' en bieden ze gemeenten waar de tentoonstelling wordt vertoond de regenboogtegel aan. In Amersfoort wordt de tegel binnenkort op het Lieve Vrouwekerkhof
geplaatst.

o Aanbesteding project Van Galenstraat

Het college heeft op 31 maart het aangepaste inrichtingsontwerp van de Van Galenstraat en omgeving vastgesteld. De opdracht voor de uitvoering van het werk wordt gegund aan aannemer Mourik Groot-Ammers B.V. Begin oktober start de uitvoering.

o Besluit gunning aanbesteding duurzame sloop Meanderlocaties De Lichtenberg en Elisabeth

Uit een Europese aanbesteding is een gunning gekomen van de duurzame sloop van de voormalige ziekenhuizen Lichtenberg en Elisabeth. Boverhoff Beton- Boor en Zaagbedrijf zal de duurzame sloop op zich nemen. Voor dit besluit geldt nog een bezwaartermijn.

o Voorstel tot vaststelling Verordening staangeld 2015 - 2016

Niet voor alle woonwagenstandplaatsen wordt de huur op basis van een huurovereenkomst geind. Voor de standplaatsen waarvoor de Alliantie geen huurovereenkomst heeft afgesloten, wordt de vergoeding geind via een belastingaanslag op basis van de Verordening staangeld. Jaarlijks worden de
tarieven voor het staangeld aangepast aan de huurontwikkeling, zoals afgesproken met de Alliantie en de Vereniging huurdersbelangen. De tarieven voor het staangeld worden met 2,5% verhoogd.

o Toegang Sint Jorisplein voor hulpdiensten

Het college heeft ingestemd met het versturen van een brief naar de eigenaar van het Sint Jorisplein met een voorstel hoe de toegankelijkheid van het plein voor hulpdiensten kan worden verbeterd.

o Aanstellingsbesluit officieren van dienst bevolkingszorg

In de gemeente Soest is een nieuwe officier van dienst bevolkingszorg aangesteld. Dit is voor Amersfoort van belang, omdat sinds 2013 de gemeente Amersfoort voor de functie van officier van dienst bevolkingszorg een intergemeentelijke piketregeling heeft.

Facebook Twitter LinkedIn NuJij Email