De eerste 100 dagen van het nieuwe waterschapsbestuur


Publicatiedatum : 25 juni 2015

Op 16 juni werd Battle of the Beach voor de tweede keer georganiseerd voor ruim 250 kinderen uit het gebied van de waterschappen Rijnland en Amstel, Gooi en Vecht. De organisaties willen het evenement volgend jaar groter opzetten.

Op dit moment voeren eerdergenoemde waterschappen met meerdere kustwaterschappen en Rijkswaterstaat gesprekken om te kijken naar de invulling van Battle of the Beach in 2016. Het enthousiasme van de kinderen en de positieve reacties vanuit de watersector maken dat de waterschappen Rijnland en
Amstel, Gooi en Vecht dit evenement in 2016 groter willen opzetten. De ambitie is om volgend jaar langs de hele kust van Nederland de Battle of the Beach wedstrijd uit te rollen. De vloed begint in Zeeland en eindigt in het noorden van Nederland. Een dag organiseren langs de hele kustlijn
brengt het belang van de waterschappen en het doel van Battle of the Beach (waterbewustzijn vergroten onder kinderen) hopelijk bij nog meer mensen onder de aandacht.

Media-aandacht

Battle of the Beach 2015 werd dit jaar ook opgemerkt door de media. Onder andere het Jeugdjournaal en Een vandaag hebben een item gemaakt over de manier waarop Battle of the Beach kinderen meer bewust wil maken van water.

Battle of the Beach in 2016 langs hele kustlijn van Nederland