Goede gesprekken en veel tips tijdens mantelzorgbijeenkomsten


Afgelopen maand organiseerde de gemeente Krimpenerwaard op initiatief van wethouder Lavinja Sleeuwenhoek drie bijeenkomsten voor inwoners die een ander helpen of verzorgen: mantelzorgers.

Tijdens deze avonden was ruimte om ervaringen te delen en knelpunten aan te geven. Daarnaast werd gevraagd naar tips en verbeterpunten als het gaat om ondersteuning van mantelzorgers.

Goede informatievoorziening

Veel mantelzorgers vertelden dat het erg lastig is om de juiste hulp en ondersteuning te vinden; goede informatievoorziening is daarom van groot belang. Ook vonden meerdere deelnemers het jammer dat het `mantelzorgcompliment' van de Sociale Verzekeringsbank niet meer bestaat. Een luisterend
oor en hulp bij regelzaken wordt door veel mantelzorgers ervaren als een waardevolle vorm van ondersteuning.

Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek: "Het waren drie inspirerende avonden en we gaan nu met uw opmerkingen aan de slag. U hoort van ons!"

Welzijnsstichtingen

De welzijnsstichtingen SWON, SWOB/V en SWOS gaven aan op welke wijze zij ondersteuning kunnen bieden aan de mantelzorgers. Heeft u een vraag voor de welzijnsstichting? Kijk dan op www.krimpenerwaard.nl voor contactgegevens en openingstijden van deze stichtingen.

Loket Samenleving en Zorg

Het Loket Samenleving en Zorg van de gemeente bleek niet bij iedere inwoner bekend te zijn. Heeft u een vraag over zorg, welzijn en inkomen of heeft u naar aanleiding van de bijeenkomsten nog vragen of tips? Neemt u dan contact op met de loketmedewerkers. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer
14 0182 of e-mail info@krimpenerwaard.nl.