Nieuw netwerk Veteranen binnen FNV


* 26-06-2015
* Jose Kager
* 0

FNV voorzitter Ton Heerts geeft op Veteranendag (zaterdag 27 juni) de aftrap voor een nieuw netwerk binnen de FNV: het Netwerk Veteranen FNV. Het netwerk is bedoeld voor veteranen en ex-veteranen die lid zijn van een van de FNV bonden, en behartigt hun belangen.

Ton Heerts: "Er zijn steeds meer veteranen door alle internationale missies die wij als Nederland hebben. We merken dat steeds meer veteranen, ook als zij nadat ze bij defensie hebben gewerkt in andere beroepen terecht komen, behoefte hebben aan onderling contact en behartiging van hun
belangen. Daarin voorzien we nu en ik ben er trots op dit netwerk zaterdag te kunnen lanceren."



Binnen de vernieuwde FNV zijn leden onderdeel van herkenbare sectoren. Maar daarnaast wordt er tussen sectoren samengewerkt in netwerken.

Die zijn er op inhoud, bijvoorbeeld het Netwerk Arbeidsomstandigheden en Arbeidstijden, en op doelgroep. Zo zijn er netwerken rond diversiteit, het Netwerk Wereldburgers, voor de groep LGBT, het Netwerk Roze, en er zijn netwerken voor jongeren en vrouwen.



De voorloper van Netwerk Veteranen FNV is FNV Veteranen, die in 2005 is opgericht als werkgroep van de AFMP en Marechausseevereniging Marver. Onder het motto "samen staan we sterk" heeft FNV Veteranen de afgelopen 10 jaar een belangrijke bijdrage geleverd aan de verbetering van de zorg aan
veteranen. Momenteel zijn er zo'n 1800 veteranen aangesloten.



Anne-Marie Snels, voorzitter AFMP: "Dankzij hun inzet heeft de organisatie de afgelopen jaren belangrijke stappen gezet, onder andere met het tot stand komen van de Veteranenwet, de opening van het Veteranenloketen de zorg voor veteranen."

Ton de Zeeuw, voorzitter Marver: "Ik ondersteun dit nieuwe netwerk binnen de FNV van harte en hoop dat we met meer leden nog meer kunnen bereiken."