Low culture, high experience - De prullenbak in

Low culture, high experience - De prullenbak in | Soeterbeeck @ Down The Rabbit Hole (Lezing)

Datum vrijdag 26 juni 2015 t/m vrijdag 26 juni 2015

Locatie Groene Heuvels, Beuningen

Organisator Soeterbeeck Programma

Spreker Andrew Smith en Lisa Doeland

Beschrijving

Agendaitem_DTRH

Op DTRH gaan we collectief ten onder. Net als Alice tuimelen we een wondere wereld in. Maar wat is dat voor wereld? En wat doen we wanneer we down the rabbit hole gaan? Is het een ontsnapping aan de keiharde realiteit, of leren we onszelf en anderen juist echt kennen in die surrealistische droomwerkelijkheid? En is deze psychedelische wereld niet juist net een beetje echter?

Tijdens DTRH dompelen zes jonge filosofen van de Radboud Universiteit zich onder in deze wondere wereld en doen daarvan verslag in de Speaker's Corner op het Idyllische Veldje. Iedere middag klimmen twee van hen op de zeepkist.

Andrew Smith - Low culture, high experience.

Als die-hard festivalganger begrijpt Andrew Smith waarom festivals vaak spottend als `lage cultuur' worden weggezet. Soms vind je er inderdaad weinig meer dan muziek, patat en bier. Maar het kan ook een utopische plek zijn waar je niet alleen nieuwe bands leert kennen, maar ook nieuwe mensen ontmoet en frisse ideeen opdoet. Zoals op DTRH. En op het idyllische veldje in het bijzonder. Wat is dat voor plek? Wat doen we daar? Wat zoeken we daar? Wat is daar mogelijk?

Lisa Doeland - De prullenbak in

Zoals Alice wonderland in tuimelde, zo zouden wij volgens Lisa Doeland onze prullenbak in moeten duiken. Lang hebben we gedacht dat het een soort zwart gat was waarin dingen verzwolgen werden, maar inmiddels weten we wel beter. Onze zeeen worden langzaam een soep van plastic en ontwikkelingslanden raken bedolven onder ons elektronisch afval. Die andere wereld waarnaar de dingen die wij weggooien zouden verdwijnen, die is er niet. En nu? Misschien moeten we ophouden van afval te walgen en ervan leren houden.