Accountants en advocaten bundelen krachten onder naam EBBEN Partners

Brussel, Amsterdam en Amersfoort, 26 juni 2015 - Accountants en advocaten gaan onder de naam EBBEN Partners gezamenlijk bijzondere onderzoeksopdrachten uitvoeren en consultancydiensten aanbieden op het gebied van integriteit en juridische governance. Naast de accountants van IFO (Amersfoort en Brussel) en de advocaten van JS Legal (Amsterdam) sluiten nog enkele consultants aan.

Evert-Jan Lammers RA: "De advocaten betreden de laatste jaren met succes het terrein van bijzondere onderzoeken, maar hun partijdigheid en beperkte financiele expertise vormen daarbij belemmeringen. Door als eerste in de markt de accountancy expertise te mixen met de juridische expertise van de advocaten kunnen wij een optimaal onderzoeksteam aanbieden."

Pieter Jonkers, advocaat: "Onderzoeksrapporten van accountants zijn inhoudelijk vaak goed, maar missen de juridische strategie om partijen succesvol aan te pakken. Dat zal de kwaliteit ten goede komen. En een echte mix van de twee expertises voegt absoluut waarde toe. Aangezien het een eerste samenwerking is tussen accountants en advocaten, is een en ander in overleg met de deken tot stand gekomen."

De consultinggroep van EBBEN Partners zal zich met name richten op integriteitadvisering en in-control services. Te denken valt aan het inventariseren van integriteitrisico's, ontwikkelen integriteitbeleidsplannen, opzetten van veilige systemen van vertrouwenspersonen en meldsystemen voor incidenten.

Lammers: "Verbazingwekkend hoe weinig organisaties een samenhangend integriteitbeleidsplan hebben en hoe reactief het management acteert. Alleen met proactief denken kunnen systeemfouten zoals bij de NS en de FIFA worden gecorrigeerd. Veel organisaties in Nederland bevatten systeemfouten. Aan de hand van de informatie op de websites kan je dat vaak op afstand al concluderen. Als zij ons niet benaderen zullen wij hen benaderen. Ik zie veel werk voor de consultants. De juristen met kennis van governance en risk management zijn ook hier een logische match."