Liefdesbriefjes Boudewijn Buch geveild

Boudewijn Buch was zonder twijfel een van de markantste Nederlandse schrijvers van de afgelopen jaren. Buech, die in 2002 overleed, was naast schrijver ook dichter en televisiepresentator. Zo maakte Buech van 1988 t/m 2001 maar liefst 176 afleveringen van het televisieprogramma ''De wereld van Boudewijn Buch'' dat door de VARA werd uitgezonden. Veilinghuis Catawiki organiseert deze week een speciale veiling rondom deze schrijver. In de veiling worden onder andere gesigneerde boeken, foto's en bibliofiele uitgaven van Buech geveild. Bijzonder is een kavel met 4 door Buech beschreven kleine liefdesbriefjes. De briefjes zijn gericht aan Pauline Drost, met wie Buech tussen 1987 en 1994 een relatie had.

Liefdesbriefjes

Buech maakte tijdens zijn leven veel gebruik van kleine klad-briefjes om te communiceren. De meeste daarvan zijn gewoon verdwenen, maar af en toe duiken er een paar van deze briefjes op. Zo kwamen vorig jaar al 4 post-it 'geeltjes' van Buech onder de hamer. De vier nu aangeboden klad-briefjes zijn bijzonder omdat het gaat om persoonlijke liefdesboodschap aan zijn toenmalige liefde Pauline Drost, met wie hij ook samen een kinderroman maakte. De briefjes werden meer dan 25 jaar geleden geschreven en gesigneerd met Bau. Veilingmeester Job Kwakman van Catawiki geeft aan dat hij veel belangstelling voor de briefjes verwacht. ''Er zijn in Nederland, maar ook in Vlaanderen veel verzamelaars van het werk van Buech. Deze persoonlijke briefjes zouden het topstuk van hun verzameling kunnen worden''.

Bijzondere boek

Een bijzonder boek in de veiling is een bibliofiele uitgave van het boek ''De verzamelaar verzameld'' uit 2003. Van dit boek zijn slechts 10 exemplaren gedrukt. Volgens veilingmeester Job Kwakman van Catawiki zijn deze bibliofiele uitgaven met een beperkte oplage zeer gewild bij verzamelaars. Een ander item waar Kwakman veel van verwacht is een originele foto van Buch die is gemaakt door portretfotograaf Lex Salverda. Op de foto staat een zeer vrolijke Boudewijn Buch die met een borstbeeld van zijn 'geliefde' Goethe rondloopt. In totaal komen er 70 Buch kavels onder de hamer.

De Boudewijn Buch veiling is inmiddels gestart en loopt af op dinsdag 30 juni De veiling is te bekijken via: www.catawiki.nl/buch