HomeRiders fietsen 24 uur voor Ronald McDonald Huis Utrecht

Dag en nacht fietsen voor goede doel

Ireen Wust staat met haar Team4Gold en negenhonderd (amateur-)wielrenners morgen aan de start van HomeRide, de fondsenwervende wielertocht van het Ronald McDonald Kinderfonds. In 24 uur tijd fietsen ze van Groningen naar Maastricht, om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Ronald McDonald Huizen.

Zeven verschillende teams hebben de afgelopen maanden alles in het werk gesteld om zoveel mogelijk geld te werven voor Ronald McDonald Huis Utrecht; Team EMC HomeRiders, Team Heroix, Team HomeRide Nijkerk, Team Stichts Beheer Valleirijders, Team Vrienden van Ronald McDonald, Team Zoef Zoef Zeist 4 Ever en Team Zoef Zoef Zeist 4 Ever 2.0. De deelnemers worden zaterdag om 13 uur weggeschoten van het Sontplein in Groningen en fietsen letterlijk in een dag en nacht, via acht Ronald McDonald Huizen, naar de Markt in Maastricht.

Onbevangenheid kwijt

"Als je kind ziek wordt, ben je in een klap al je onbevangenheid kwijt", zegt Ron Kaiser van Team Heroix. "Onze dochter belandde toen ze drie jaar was met hersenvliesontsteking in het ziekenhuis. Op dat moment wilde ik nog maar een ding: dicht bij mijn kind zijn. Deze ervaring maakt dat ik nu met extra veel passie voor Ronald McDonald Huis Utrecht rijdt." Daarnaast deed de wielrenner uit Zeist vorig jaar ook mee, maar werd hij halverwege de tocht van zijn fiets gehaald, omdat zijn vrouw op het punt stond te bevallen. "In die nacht werd ik de trotse vader van de eerste Homeride-baby. Dus nu ben ik vastberaden de Homeride wel helemaal uit te rijden", zegt Kaiser lachend.

Hartverwarmend

Marja van Bijsterveldt, directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds, is zeer verheugd met de deelname van zoveel wielerteams die geld inzamelen. "Het is geweldig dat zoveel mensen de Ronald McDonald Huizen steunen. Ook de deelname van teams die zelf ervaring hebben gehad met een Ronald McDonald Huis en nu iets terug willen doen, vind ik hartverwarmend. Het toont hun betrokkenheid. Deze HomeRiders zorgen ervoor dat families samen kunnen zijn op het moment dat ze elkaar het hardste nodig hebben: als hun kind ziek is."

Uiterste van jezelf vragen

Het bikkelen door de nacht, de tegenwind in de polder, het omgaan met de verzuring en de Limburgse heuvels die nog beklommen moeten worden voor de finish in Maastricht; HomeRide is een fondsenwervend evenement waarbij deelnemers het uiterste van zichzelf vragen. Gelukkig kunnen de deelnemers rekenen op veel support onderweg. Zo zijn er diverse check- en cheerpoints op de route, waar hen eten en drinken wacht, muziek van plaatselijke fanfares en dj's en familieleden en fans hen aanmoedigen. McDonald's is vanaf de eerste editie trotse hoofdsponsor van het evenement, dat dit jaar voor de vijfde keer wordt georganiseerd.