Drie toefjes op taart jubilerend Manus Alles festival


15e editie op zondag 28 juni

Maastricht, 20150421 -- Teddy Dan, Zorita en Dwayne Verheyde zijn de topacts op de feestelijke 15e editie van het multiculturele festival Manus van Alles. De drie meesters van cultuurmix zijn op zondag 28 juni de toefjes op de kleurrijke taart van het jubilerend festival. Manus van Alles staat bekend vanwege zijn aanstekelijke mix van multicultuur en Maastichtse ambiance.

Teddy Dan is een reggae-icoon van met roots in Jamaica. Hij stond op het podium met de legendarische Bob Marley, The Abyssinians en andere reggaegrootheden als Black Slate, Misty in Roots, Denis Brown en Freddie McGregor. De springlevende reggaeveteraan mixt allerlei reggaestijlen uit Jamaica. Teddy woont nu al jaren in in ‘Rasta town’ Shasamane in Ethiopië. Deze zomer maakt hij een Europese tournee met de Irie Vibes Band uit België. Manus van Alles festival is een unieke kans om hem nog eens aan het werk te zien.

Zorita is een aanstormende achtkoppige band uit Amsterdam met een geheel eigen geluid en een groot arsenaal aan instrumenten. Van accordeon tot trompet en viool. Elk optreden is een muzikale fiësta. De band mixt pop, rock, Zuid-Amerikaanse, mediterrane, Boheemse klanken en andere folk. Zorita omschrijft de stijl zelf als 'Musica Vagabunda'. De band speelde op tientallen festivals in Nederland en België, waaronder SAIL 2010, Fiësta Mundial, Lowlands en De Zomer van Antwerpen.

Dwayne Verheyden is een accordeonvirtuoos uit Limburg en een rijzende wereldster in Mexico en Texas. Op 20 september 2014 was hij als ‘beste nieuwe artiest’ de winnaar van Tejano Music Award in San Antonio, Texas. Dwayne stond al vaker op het podium met de Texaanse Tex-Mex-koning Flaco Jimenez. Hij kreeg de titel ‘kroonprins van de Tex-Mex’. Hij mixt Tex Mex, Conjunto en Country met hier en daar een vleugje blues en rock. Zijn carrière begon in Maastricht. Daar won hij in 2007 op 16 jarige leeftijd “de Sjeng”, een prijs voor de beste accordeonist uit Limburg. In Nederland is hij vooral bekend door zijn optreden in de Ziggo Dome op 5 juni 2013 met Los Lobos. Dwayne komt naar Maastricht met zijn band Texmexplosion.

Maastrichtse ambiance
Het Manus van Alles festival presenteert dit jubileumjaar drie meesters van Maastrichtse ambiance.
Erwin zingt het Maastrichtse levenslied, Fabrizio brengt Italiaanse getinte feestnummers en de groep Ziesjoem verovert het publiek met meeslepende piratensongs.

Het volledige festivalprogramma staat binnenkort op www.manusvanallesfestival.nl





Stichting Cultuur sur Place