Koninklijke onderscheiding voor de heer Paul van de Weijer


Burgemeester Swachten heeft op 27 juni 2015 een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer P.M.G.M. (Paul) van de Weijer.

Hij wordt benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau en ontvangt de onderscheiding tijdens festiviteiten ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum als bestuurslid Stichting Peuterspeelzalen gemeente Bladel.

De heer P.M.G.M. (Paul) van de Weijer

(3 oktober 1951, Riethoven)

Nadat de heer Van de Weijer als kind misdienaar was, bleef hij van 1965 tot 1980 betrokken bij de St. Petrus Banden Parochie te Bladel als Acoliet en weekendkoster.

Van 1969 tot 2002 was Paul van de Weijer actief als vrijwilliger bij Scouting Bladel. Hij was hier naast jeugdleider en penningmeester ook groepsvoorzitter. Onder zijn bezielende leiding is Scouting Bladel uitgegroeid tot een organisatorisch en financieel gezonde vereniging met meer dan 320
leden. Ook de verbouwingen/renovaties van de groepsaccommodatie in 1985/86 en '95 begeleidde hij zowel op financieel als uitvoerend gebied.

Sinds 1990 is Van de Weijer actief als bestuurslid van de Stichting Peuterspeelzalen gemeente Bladel. Hier heeft hij als vicevoorzitter, penningmeester en lid van de stuurgroep `VVE, LEA en platform jeugdbeleid' gefungeerd en vertegenwoordigde hij jarenlang de peuterspeelzalen bij het Jeugd
Zorg Team. De heer Van de Weijer heeft verschillende ontwikkelingen binnen de peuterspeelzaal meegemaakt. Zoals de professionalisering van het peuterspeelzaalwerk, alsook de omvorming van vrijwilligersorganisatie naar een professionele instelling met gekwalificeerde medewerkers op elke groep.
Ook was hij betrokken bij de fusie van vijf lokale stichtingen naar een voor de gehele gemeente. Daarnaast heeft hij de leiding gehad bij de nieuwbouw in Bladel en waren de vele onderhandelingen en bouwperikelen bij hem in goed handen. Al met al was en is de heer Van de Weijer een grote steun
en toeverlaat ofwel de nestor van Stichting Peuterspeelzalen Bladel.

Naast de werkzaamheden als vrijwilliger is de heer Van de Weijer sinds 1974 werkzaam in het onderwijs. Begonnen als leerkracht, later adjunct-directeur en uiteindelijk directeur bij de school waar hij zelf ook als leerling begonnen is, de Franciscusschool Bladel.