Gezocht: hulp bij tellingen op de Malpie


Op de heide in natuurgebied de Malpie komen door zorgvuldig beheer bijzondere planten en dieren voor. Twee voorbeelden hiervan zijn de Klokjesgentiaan (plant) en het Gentiaanblauwtje (vlinder). Ondanks inzet van de gemeente Valkenswaard en Bosgroep Zuid Nederland, gaat het aantal
Klokjesgentianen en Gentiaanblauwtjes op de Malpie de laatste jaren sterk achteruit. Het beheer is inmiddels aangepast om deze soorten te behouden.

Tellingen derde week augustus

Om de resultaten in het oog te houden en zo nodig het beheer verder aan te passen, worden de Klokjesgentianen en de eitjes van het Gentiaanblauwtje geteld. Vorig jaar is hiermee gestart in de derde week van augustus. Ook dit jaar worden deze tellingen gehouden. Daarbij hebben we hulp nodig.
Voor dinsdagmiddag 18 augustus en donderdag 20 augustus van 14.00 tot uiterlijk 17.00 uur zoeken we enthousiaste mensen die de Valkenswaardse natuur een warm hart toedragen en enkele uurtjes willen helpen met de tellingen.

Belangstelling? Meld u aan!

Wilt u meetellen? Meld u dan aan via c.albers@bosgroepen.nl. Graag bij aanmelding uw naam vermelden en het aantal tellers, waarmee u komt. Na aanmelding ontvangt u informatie van de Bosgroep over de verzamellocatie. Als de telling door slecht weer niet door kan gaan, ontvangt u een mail.
Met vragen kunt u contact opnemen met De heer P. Cox van Bosgroep Zuid Nederland, op telefoonnummer (040-) 20 66 360.