Zeven veelbelovende jonge wetenschappers naar de 65ste editie van Lindau Ontmoetingsdagen met Nobelprijswinnaars

10-03-2015

Zeven veelbelovende jonge wetenschappers naar de 65ste editie van Lindau Ontmoetingsdagen met Nobelprijswinnaars

Zeventig Nobelprijswinnaars en 672 jonge wetenschappers uit 88 landen ontmoeten elkaar deze zomer in Lindau om elkaar te inspireren.

https://www.knaw.nl/shared/resources/images/lindau

Onder de jonge wetenschappers zijn zeven Nederlandse toptalenten:

Bernard van Heck, Universiteit Leiden

Marloes Henckens, Radboudumc

Bas Hensen, TU Delft

Pieter-Bart Peters, Universiteit Utrecht

Andreas Reiserer, TU Delft

Anneline te Riele, UMC Utrecht

Gijsbert Werner, Vrije Universiteit

De kandidaten zijn door de KNAW voorgedragen en door de Raad voor de Lindau Ontmoetingsdagen met Nobelprijswinnaars geselecteerd.

Deelnemers

De jonge wetenschappers ontmoeten tijdens de Lindau Ontmoetingsdagen winnaars van de Nobelprijs voor fysiologie of geneeskunde, de Nobelprijs voor chemie en de Nobelprijs voor natuurkunde. Op het programma staan lezingen van de Nobelprijswinnaars, plenaire discussies, thematische workshops en diverse sociale evenementen.

Lindau Ontmoetingsdagen met Nobelprijswinnaars

De 65ste editie van de Lindau Ontmoetingsdagen met Nobelprijswinnaars vindt plaats van 28 juni tot 3 juli 2015. De Lindau Ontmoetingsdagen hebben als doel het overdragen van kennis tussen generaties wetenschappers, het versterken van internationale netwerken en het inspireren van zowel jonge wetenschappers als Nobelprijswinnaars. Afwisselend staan de vakgebieden chemie, natuurkunde en geneeskunde / fysiologie centraal. Dit jaar is er een interdisciplinaire ronde, zoals elke vijf jaar. In 2004 is gestart met een tweejaarlijkse ontmoeting in de economische wetenschappen. De Raad voor de Lindau Ontmoetingsdagen met Nobelprijswinnaars organiseert de dagen sinds 1951. De KNAW participeert sinds 2008.