Manus van Alles festival mixt multicultuur met Maastrichtse ambiance


15e editie

MAASTRICHT, 20150617 -- De 15e editie van het multiculturele festival Manus van Alles vindt plaats op zondag 28 juni in Maastricht. Internationale topact 2015 is Teddy Dan & Irie Vibes Band. Teddy Dan, reggae icoon uit Jamaica, stond nog op het podium met Bob Marley. Twee andere meesters van cultuurmix van de jubileumeditie zijn de Amsterdamse fiëstaband Zorita en de Limburgse Tex-Mex virtuoos Dwayne Verheyden. Dwayne was de winnaar van Tejano Music Award in San Antonio, Texas 2014.

Naast 3 podia met kleurrijke muziek en dans presenteert het festival een culturele wereldmarkt, een festivalbraderie, het Jumbo kidsfestival en het Nomadendorp. Het gratis festival trekt jaarlijks ruim 10.000 bezoekers. Manus van Alles festival staat nationaal en Euregionaal bekend om zijn aanstekelijke mix van exotische culturen en Maastrichtse ambiance. Bij het festival draait alles om de unieke beleving van multicultuur en verbroedering. NS Magazine Spoor tipte het festival al in 2009 als ‘een van de 10 leukste gratis uitstapjes van Nederland’.

Het festival presenteert multiculturele muziek en dans van alle tijden voor alle leeftijden. Op het programma 2015 staan 35 groepen, 259 artiesten uit 26 landen. Je hoort er het ritme van vandaag en het tempo van gister. Van alles voor iedereen. Van exotische popmuziek tot eeuwenoude klanken uit de hele wereld. Van westerse jeugdcultuur met streetdance en hiphop tot traditionele folklore uit diverse windstreken. Dat alles gecombineerd met Maastrichtse ambiance maakt het festival zo speciaal. Iedereen kijkt er met veel plezier over de schutting van zijn eigen cultuur. Op de culturele wereldmarkt staan 50 kramen met geuren, kleuren, smaken en idealen uit de hele wereld. De feestelijke festivalbraderie presenteert 150 kramen die de crisis verlichten. Voor kinderen onder en boven de 10 jaar is er het Jumbo kidsfestival met veel creatieve activiteiten en attracties. ‘Spelletjes en spelen uit de hele wereld’ is het thema 2015. Het Nomadendorp bestaat dit jaar uit 3 tenten met gastvrije nomadencultuur en kindertheater Kundabuffi met wereldverhalen en muziek.

Het straatfestival brengt mensen en culturen gastvrij samen in de sfeervolle straten, pleintjes en plantsoenen van Wittevrouwenveld, de kleurrijkste wijk van Maastricht. De Culturele maandagenda Maastricht typeerde het festival in 2009 als ‘Bijzonder, omdat dit festival niet door professionele instellingen of commerciële belangen geleid wordt’.

Meer informatie: www.manusvanallesfestival.nl





Stichting Cultuur sur Place