Servicepunt snel internet online

30/06/2015 Servicepunt snel internet online!

Categorie: Mulder onderneemt

In een debat in maart met minister Kamp over snel internet heeft het CDA gepleit voor een servicepunt snel internet. De minister is hier mee aan de slag gegaan en heeft in juni het platform samensnelinternet.nl gelanceerd. Het CDA vindt dit een goede eerste stap. Kennisdeling en ervaringsuitwisseling is namelijk van groot belang. Op deze wijze kunnen de initiatiefnemers elkaar versterken en wordt voorkomen dat iedereen opnieuw het wiel aan het uitvinden is.

Het CDA hoort graag van de initiatiefnemers van snel internet in buitengebieden of zij verbeterpunten hebben voor het platform. We doen het immers om de mensen in de praktijk. Ideeen voor verbeterpunten of andere op- of aanmerkingen kunnen worden doorgegeven via #mulderonderneemt. Komende donderdag kunnen we deze input gebruiken met het debat met de minister. Graag horen we ook of het contactformulier goed werkt. Het CDA merkt namelijk dat er veel vragen zijn bij initiatiefnemers, bijvoorbeeld over de mogelijkheden van subsidies. Het CDA heeft tijdens een vorig debat gevraagd om in het platform een aanspreekpunt op te nemen zodat initiatiefnemers uiteindelijk mensen van vlees en bloed aan de telefoon kunnen krijgen. Het CDA vraagt zich af of het contactformulier hieraan voldoet of dat er behoefte is aan telefonisch contact.

Het CDA pleit al jaren dat minister Kamp de handschoen moet oppakken om initiatiefnemers die snel internet in het buitengebied willen realiseren te ondersteunen. Naar schatting 500.000 inwoners en 60.000 bedrijven in die buitengebieden staan momenteel op achterstand doordat snelle internetverbindingen niet aanwezig zijn. Terwijl snel internet voor bedrijven en huishoudens in deze moderne tijd een basisvoorziening is. De minister vond begin 2014 niet dat hij een taak heeft om snel internet te stimuleren. Hier is verandering in gekomen nadat de Kamer de motie Mulder(CDA)/Oosenbrug (PvdA) unaniem heeft aangenomen waarin de regering wordt opgeroepen de faciliterende rol met betrekking tot snel internet op te pakken en de reele dekking en de knelpunten in beeld te brengen.