Lening voor bouw 33 sociale huurwoningen

In het voormalig UPC-gebouw aan het Noordvliet 375 in Leeuwarden komen 33 sociale huurwoningen. De provincie Fryslan verstrekt hiervoor een lening van 154.000 euro aan het samenwerkingsverband Hegie. Het is het eerste project dat gebruik maakt van de Financieringsregeling sociale huur met meer dan 10 eenheden, onderdeel van het Aanvalsplan woningmarkt.

Het samenwerkingsverband Hegie bestaat uit de vennootschappen Noordvliet 375 AA B.V., Noordvliet 375 AM B.V., Noordvliet 375 CS B.V. en Hegie Wonen B.V. te Sneek. De lening heeft een looptijd van 20 jaar, tegen een rentepercentage van 4,4 procent op jaarbasis en een lineaire aflossing.

Financieringsregeling sociale huur

De provincie wil met de Financieringsregeling sociale huur een impuls geven aan de kwaliteit en duurzaamheid van sociale huurwoningen, oftewel goedkopere huurwoningen. Er is in totaal 5 miljoen euro aan leningen beschikbaar voor sociale huurprojecten met 10 of meer eenheden. De eerste aanvraagperiode is inmiddels gesloten. Naast de lening voor Hegie werkt de provincie aan nog vier leningsovereenkomsten. De tweede aanvraagperiode is in het najaar van 2015.

Aanvalsplan woningmarkt

Meer informatie over het Aanvalsplan woningmarkt, onderdeel van het investeringsprogramma Wurkje foar Fryslan: www.fryslan.frl/aanvalsplanwoningmarkt.