Acquisitie TI Automotive door Bain Capital afgerond

AUBURN HILLS, Michigan, 1 juli 2015 /PRNewswire/ -- TI Automotive, een toonaangevende leverancier van vloeibare opslag-, draag- en leveringssystemen voor passagiersvoertuigen en lichte vrachtwagens kondigde vandaag de definitieve acquisitie van het bedrijf aan door partners van Bain Capital, een toonaangevend internationaal privaat investeringsbedrijf. Financiele voorwaarden van de private transactie, die eerder op 27 januari 2015 werd aangekondigd, werden niet onthuld.

TI Automotive heeft haar hoofdkantoor in Auburn Hills, Michigan en heeft faciliteiten in 29 landen met uiterst gediversifieerde verkopen in alle belangrijke markten. Het bedrijf heeft een brede, maar exclusieve focus op vloeistofbeheer in voertuigen, en belangrijke wereldwijde productgebieden zijn vloeistofhoudende systemen, tanksystemen, pompsystemen en modulaire systemen, HVAC vloeistofsystemen en aandrijvingscomponenten.

"TI Automotive vindt het geweldig om onze nieuwe groeifase samen met Bain Capital in te gaan," zei Bill Kozyra, TI Automotive President, CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur, die zijn huidige rollen voort zal zetten, en leiding blijft geven aan het bestaande managementteam. "Wij kijken er naar uit samen te werken met Bain Capital, een belangrijke steun voor TI Automotive. Dit is een geweldige tijd voor ons bedrijf."

"TI Automotive heeft markleidende posities voor haar productlijnen bereikt door middel van een gedisciplineerde focus op het produceren van kritieke vloeistofsystemen van hoogwaardige kwaliteit voor wereldwijde OEM's in de auto-industrie", zei Todd Cook, een Managing Director bij Bain Capital. "Bain Capital brengt een diepgaande ervaring en bewezen succes in de wereldwijde auto-industrie met zich mee. Wij kijken ernaar uit samen te werken met Bill Kozyra en het managementteam, om het bedrijven te laten groeien door de productportfolio te verbeteren en de technologie nog sneller te ontwikkelen."

Weil, Gotshal, & Manges LLP is de juridische adviseur van TI Automotive. Blackstone Advisory Partners is de financiele adviseur en Latham & Watkins LLP is de juridische adviseur voor een ad hoc groep aandeelhouders van TI Automotive. Goldman, Sachs & Co. en UBS Securities LLC zijn financiele adviseurs, Ropes & Gray is een juridisch adviseur, en PWC is een accountingadviseur voor Bain Capital. Lazard adviseert de externe bestuursleden van de Raad van Bestuur van TI Automotive.

Over TI Automotive

TI Automotive is een uitermate gediversifieerde leverancier voor de auto-industrie met topposities in de markt voor het merendeel van haar producten, TI Automotive heeft een brede, doch exclusieve focus op vloeistofmanagement voor voertuigen, en belangrijke wereldwijde productgebieden zijn vloeistofhoudende systemen, tanksystemen, pompsystemen en modulaire systemen, HVAC vloeistofsystemen en aandrijvingscomponenten. De concurrentievoordelen van het bedrijf zijn haar ongeevenaarde inkomstendiversificatie, uitermate kleine wereldwijde voetafdruk, onderscheiden technologieen, toesnijden van productontwikkeling op toekomstige wetgeving, optimale verticale integratie, en een managementteam met een bewezen staat van dienst voor significant verbeterde prestaties. Ga voor meer informatie naar http://www.tiautomotive.com [http://www.tiautomotive.com/].

Over Bain Capital

Bain Capital, LLC (www.baincapital.com [http://www.baincapital.com/]) behoort tot de wereldtop van private investeringsbedrijven, met ongeveer $75 miljard onder beheer in verscheidene activaniveaus, waaronder privaat vermogen, durfkapitaal, publiek vermogen, kredietproducten en absoluut rendement. De meer dan 400 professionals van Bain Capital zijn samen de grootste investeerder in al haar fondsen en zetten zich in voor het investeren in en opbouwen van haar portfoliobedrijven. Bain Capital is opgericht in 1984 en heeft investeringen in privaat vermogen, groei, en durfkapitaal in honderden bedrijven over de hele wereld uitgevoerd, en heeft een uitgebreide ervaring in de industriele sector, met investeringen in bedrijven zoals Sensata Technologies, FTE Automotive, Trinseo SA, ASIMCO en Hero MotoCorp Ltd. Bain Capital heeft kantoren in Boston, New York, Chicago, Palo Alto, Londen, Muenchen, Dublin, Luxemburg, Tokyo, Shanghai, Hong Kong, Mumbai en Melbourne.

TI Automotive

CONTACT: CONTACTPERSONEN: Frank Buscemi, Global Communications Director,TI Automotive, +1-248-494-5417, fbuscemi@us.tiauto.com; of U.S. Media, AlexStanton, Stanton Public Relations & Marketing, +1-212-780-0701,astanton@stantonprm.com, voor Bain Capital; of European Media, EdGascoigne-Pees, Camarco, +44-(0)20-3757-4984,ed.gascoigne-pees@camarco.co.uk

Web site: http://www.baincapital.com/http://www.tiautomotive.com/