Nieuws van de gemeenteraad


Laatste update: 1 juli 2015.

De carrouselvergadering start op 9 juli om 19.00 uur in de Raadzaal met een presentatie en uitwisseling over het concept meerjarenplan speerpunten Regio Rivierenland.

Vanaf 20.00 uur zijn in de Raadzaal de volgende onderwerpen aan de orde: bestemmingsplan Van Voordenpark, Financiele consequenties overdracht buitenonderhoud van gemeente naar primair onderwijs en de bestuursrapportage 2015.

De volledige agenda van de carrouselvergadering vindt u op de website www.gemeenteraadzaltbommel.nl, of via de app Politiek Portaal.

Raad akkoord met Voorjaarsnota 2016

In de vergadering van donderdag 25 juni ging de gemeenteraad unaniem akkoord met de Voorjaarsnota 2016. De raad nam drie moties aan. Met de motie Markt Zaltbommel autovrij verzoekt de raad het college te onderzoeken of de markt autovrij kan worden gemaakt. Met 'Jongeren Op Gezond Gewicht'
(JOGG) verzoekt de raad het college om daarbij private partijen te betrekken en daarvoor voor drie jaar 15.000 euro in de begroting op te nemen. Met de motie 'Slagkracht dorps- en wijkcooerdinatoren' verzoekt de raad onder meer het college om de informatieverstrekking van de dorps- en
wijkcooerdinatoren aan de verantwoordelijke wethouders beter te borgen.