Belangstelling voor duurzaam renoveren


Vanaf 1 januari 2015 stelt de provincie Noord-Holland in totaal 1 miljoen euro beschikbaar voor het renoveren van bestaande woningen om ze energiezuiniger te maken (subsidieregeling `duurzaam renoveren Noord-Holland'). Inmiddels hebben achttien inwoners uit Wijdemeren belangstelling getoond.
Woningen worden met de regeling energiezuiniger gemaakt.
Woningen worden met de regeling energiezuiniger gemaakt.

De regeling is van toepassing op huizen die gebouwd zijn in 2000 of daarvoor, en bedoeld om te komen tot een energieneutraal niveau of tot `nul op de meter'. Het gaat hierbij niet om standaardmaatregelen, zoals het aanbrengen van een zonnepaneel of isolatie, maar om vergaande maatregelen.

Investering

De minimale investering voor deze renovatie bedraagt EUR 25.000, de provincie draagt 20% in de kosten bij (tot maximaal EUR 10.000 voor de `nul op de meter'). Met deze regeling wil de provincie woningeigenaren net even dat extra zetje geven om te investeren in een duurzame verbouwing.

Bijeenkomst

Op 1 juni hield gemeente Wijdemeren in samenwerking met de Provincie Noord-Holland en het Servicepunt Duurzame Energie voor achttien belangstellenden een informatieavond. Tijdens de informatiebijeenkomst is de subsidieregeling toegelicht en zijn de belangrijkste aandachtspunten voor het
invullen van de aanvraag besproken. Daarnaast zijn maatregelen en technieken gepresenteerd, waarmee een energieneutrale of nul op de meter woning kan worden gerealiseerd.

Duurzaam Wijdemeren

Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt in het Raadsakkoord. Het college zet in op een duurzame toekomst en stimuleert inwoners en ondernemers om energiebesparende maatregelen te nemen. Wijdemeren geeft hierbij het goede voorbeeld door zoveel mogelijk zelf duurzaam te zijn. Daarnaast wil het
college een faciliterende rol vervullen door inwoners en ondernemers onder andere wegwijs te maken in subsidieland en ideeen aan te dragen. Ook het doorgeven van kennis is volgens het college een belangrijke taak.

Aanmelden

De regeling loopt nog tot 1 juli 2016. Meer informatie over de regeling en de voorwaarden kunt vindt u bij het subsidieloket van de provincie Noord-Holland via: www.noord-holland.nl.