Westfriesland investeert in economie


01-07-2015 De zeven Westfriese gemeenten trekken de komende jaren 175.000 euro per jaar uit voor investeringen de regionale economie. De gemeenten willen het ondernemersklimaat in Westfriesland verbeteren en promoten.
Zadenbedrijf in Drechterland
Westfriesland heeft een traditionele economie, met een breed MKB en relatief weinig grote bedrijven. "Vooral op het gebied van duurzaamheid en innovatie zijn ontwikkelingen nodig," aldus Harry Nederpelt, wethouder Economische Zaken van Medemblik. In 2016 gaan de investeringen van start.

Samenwerking

"Om de sterke en vitale Westfriese economie te houden hebben wij een regionale economische agenda opgesteld," legt Ben Tap, wethouder Economische Zaken van Hoorn, uit. Deze agenda is gericht op voldoende banen voor inwoners binnen acceptabele reisafstand. Maar ook op voldoende gekwalificeerde
mensen voor de vacatures in Westfriesland en voldoende vernieuwing.
Ben Tap: "Op basis hiervan hebben wij samen met het bedrijfsleven en onderwijs een uitvoeringsagenda met projectinitiatieven opgesteld. Het geld dat hierin geinvesteerd wordt is start-up geld, bedoeld als smeerolie om initiatieven te ondersteunen en op gang te helpen."

Uitvoeringsagenda

De Westfriese gemeenten investeren samen in goede dienstverlening aan bedrijven, het verbeteren van bedrijventerreinen en infrastructuur. Daarnaast staan er op de agenda investeringen zoals in glasvezel, aardwarmte, CO2 transport en innovatieve werklocaties. Voor dit jaar wordt er 100.000 euro
vrijgemaakt voor de eerste projectinitiatieven. Het is de bedoeling dat het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord de projecten gaat uitvoeren.
01-07-2015
Thema Nieuws, Drechternieuws