Verkiezingen Gooise Meren op 18 november 2015


01/07

Verkiezingen Gooise Meren op 18 november 2015

[IMG]
De inwoners van Naarden, Muiden en Bussum mogen op woensdag 18 november 2015 naar de stembus om de eerste gemeenteraad van Gooise Meren te kiezen.

Deze nieuwe gemeenteraad treedt in januari 2016 aan en telt 31 raadsleden.
De verkiezingen in november vallen niet samen met de reguliere gemeenteraadsverkiezingen. Er zal dus geen landelijke aandacht zijn voor deze verkiezingen. Alle informatie die u nodig heeft om uw stem uit te brengen komt daarom van uw gemeente. De organisatie van de verkiezingen is in
handen van de grootste gemeente van de drie, de gemeente Bussum.

Na de zomerperiode zal op verschillende manieren aandacht worden besteed aan de gemeenteraadsverkiezingen:
o Feestelijke startbijeenkomst van de campagne(s) op 10 oktober in de drie gemeenten.
o De inzet van een stemwijzer. Aan de hand van een groot aantal stellingen/thema's die leven in de drie gemeenten, kunt u een stemadvies krijgen.
o Uitgifte van een of meerdere speciale verkiezingskranten.
o Organisatie van verkiezingsdebatten in de drie gemeenten.
o Informatievoorziening over de verkiezingen op een speciale verkiezingswebsite. Daarop is voor inwoners van de nieuwe gemeente Gooise Meren alle informatie over de verkiezingen te vinden, waaronder ook de stemwijzer.

Uiteraard is op 18 november een centrale uitslagenavond gepland, waarop inwoners `live' kunnen meekijken hoe `Gooise Meren' gestemd heeft.

Zet 18 november alvast in uw agenda. De gemeente Gooise Meren kan niet zonder uw stem!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------