Fietspaden sluizencomplex IJmuiden opgeknapt

01-07-2015

Rijkswaterstaat knapt het fietspad over het sluizencomplex in IJmuiden op. Daarmee stimuleren we het gebruik van de fiets in algemene zin en in het bijzonder maken we het aantrekkelijker om de fiets te gebruiken tijdens de bouw van de nieuwe sluis die begin volgend jaar start.

De fietspaden op sluizencomplex IJmuiden van bovenaf gezien

Tegelijkertijd ondersteunt de route het gebruik van de fiets als alternatief vervoer in de periode dat de Velsertunnel gesloten zal zijn vanwege de renovatie.

Met het opknappen van het fietspad werken we mee aan een nieuwe fietsroute langs industrieel erfgoed in Noord-Holland, waarvan het Noordzeekanaal en de sluizen deel uitmaken. Het Festival Industrie Cultuur van provincie Noord-Holland lanceert de nieuwe fietsroute tijdens SAIL. De werkzaamheden zijn dan ook voor dit grote evenement gepland.

Na herstel weer comfortabel fietsen over de sluizen

Rijkswaterstaat probeert automobilisten te motiveren om tijdens de bouw van de nieuwe Zeesluis wat vaker de auto te laten staan en de fiets te pakken. Hiervoor knapt Rijkswaterstaat de fietspaden over het sluizencomplex op. We lopen de hele route na, leggen tegels weer recht, enzovoort. Na afloop van deze herstelwerkzaamheden kunnen fietsers weer comfortabel over het sluizencomplex.

Op de fiets langs industrieel erfgoed

Het Noordzeekanaal en de sluizen bij IJmuiden behoren tot het industrieel erfgoed van Noord-Holland. Het Festival Industrie Cultuur van provincie Noord-Holland zet dit industrieel erfgoed momenteel extra op de kaart. En verbindt met een fietsroute het kanaal en de sluizen met 10 andere locaties. Zo ontstaat een logisch verhaal over de industriele revolutie in de provincie.

Werkzaamheden gepland voor SAIL

Het Festival Industrie Cultuur lanceert de fietsroute langs het industrieel erfgoed tijdens SAIL. Rijkswaterstaat probeert dan ook voor SAIL, dat plaatsvindt van 19 tot en met 23 augustus, de fietsroute over het sluizencomplex bij IJmuiden af te ronden.

Houd tot aan SAIL rekening met enige hinder op de fietsroute. De hele route blijft tijdens de werkzaamheden wel toegankelijk. De exacte planning is nog niet beschikbaar.