Inzamelactie taxussnoeisel in de strijd tegen kanker


In de strijd tegen kanker zamelt de gemeente Son en Breugel taxussnoeisel apart in via een inzamelcontainer op de milieustraat. Alleen schoon taxussnoeisel is bruikbaar. Vang het snoeisel daarom op in zeil of plastic, anders raakt het verontreinigd met aarde en blad en is het niet meer
bruikbaar. De inzamelactie in de milieustraat loopt tot 31 augustus 2015. Er is ook een gratis ophaalservice aan huis met de Taxus Taxi. Deze service is bedoeld voor zowel particulieren als (hoveniers)bedrijven. Kijk voor meer informatie op www.taxustaxi.nl.

Lees meer:

Uw taxushaag bevat een belangrijke grondstof (baccatine) voor de productie van kankerbestrijdende geneesmiddelen. Bij de helft van alle chemokuren wereldwijd krijgen patienten celremmende geneesmiddelen op basis van taxus. Deze zogeheten taxanen worden tegenwoordig succesvol gebruikt in de
strijd tegen diverse soorten kanker.

De taxus (Taxus Baccata) met haar kleurrijke rode bessen, ook wel bekend als de Venijnboom, is een conifeer uit de taxusfamilie en komt van nature voor in Europa, het noorden van Afrika en het zuidwesten van Azie. In de vrije natuur is de taxus zeldzaam geworden, maar in tuinen en parken nog
altijd een veel voorkomende (haag)plant.

De plant is giftig. Het gif is aanwezig in zowel de naalden, takken als de zaden die zich bevinden in de rode bessen (zie foto hieronder). Het vleesachtige, rode omhulsel van het zaad is anders dan veel mensen denken overigens niet giftig.

http://blissayurveda.com/img_files/herbs/herbs-in-jeevanobliss/Taxus-baccata.jpg

















Taxus (Taxus Baccata)

De waardevolle stof baccatine bevindt zich in de jonge twijgen en naalden van de taxus.

Elke kubieke meter taxussnoeisel is goed voor een chemotherapie. Jaarlijks zijn er wereldwijd tienduizenden behandelingen nodig. Het snoeisel van uw taxushaag is dus van levensbelang!

De gemeente Son en Breugel ondersteunt dit jaar zowel de inzamelactie van de Stichting Vergroot de Hoop als de thuisophaalservice van de Taxus Taxi.

Het snoeisel moet hiervoor wel schoon zijn. Vang het snoeisel daarom op in zeil of plastic, anders raakt het verontreinigd met aarde en blad en is het niet meer bruikbaar.

Vergroot de Hoop

De gemeente Son en Breugel steunt de inzamelactiviteiten van deze stichting en heeft evenals vorig jaar een containerlocatie op de milieustraat beschikbaar gesteld waar inwoners gratis hun zuiver (jong) taxussnoeisel kunnen inleveren. De inzamelactie loopt tot 31 augustus 2015.

Elke m3 ingezameld jong en zuiver taxussnoeisel brengt bovendien nog eens een bedrag op dat de gemeente naar eigen keuze mag doneren aan een kankerbestrijding gerelateerde organisatie.

De opbrengst van vorig jaar werd gedoneerd aan KWF Kanker Bestrijding (www.kwf.nl).

Kijk voor meer informatie over de actie op www.vergrootdehoop.nl http://www.sonenbreugel.nl/plaat.php?fileid=56818&f=e9d56d12f8ceef7b3616eb1c39038d4ffeb6939015513c19c12a40efe566dcf3ba8b1af13980142e1a39231a9f0e8a188af6ba5bac8ec90984d04fae7f34b768





Vergroot de hoop verklein de kanker!

Taxus Taxi

Taxus Taxi zamelt in Zuid-Gelderland, Noord-Brabant en Noord-Limburg taxussnoeisel in voor de productie van medicijnen tegen kanker. Deze gratis ophaalservice is zowel voor particulieren, bedrijven als gemeenten beschikbaar. Ook hoveniers kunnen van deze gratis service gebruik maken.

Inzameltassen en knipzeilen zijn gratis verkrijgbaar bij Taxus Taxi.

Voor elke kilo taxussnoeisel die Taxus Taxi via de huis-aan-huis service ophaalt ontvangt de gemeente een bedrag dat naar eigen inzicht besteed kan worden aan een goed doel in de strijd tegen kanker.

De inzamelactie loopt tot 16 oktober.
Kijk voor meer informatie over de actie op www.taxustaxi.nl

Taxus Taxi