Meedenken over Ellecom


Simon Ommen

Na Laag-Soeren en Spankeren zijn nu de bewoners van Ellecom aan de beurt om te laten weten wat zij van hun buurt en dorp vinden. Er zijn vier momenten waarop zij dit kunnen doen.

Samen met de politie, VIVA Rheden en Vivare trekken wij met een tent de buurt in om te horen wat er samen anders of beter kan. Nu en in de toekomst. Maandagavond 6 juli is ook dorpswethouder Ronald Haverkamp aanwezig. Alle inwoners zijn inmiddels schriftelijk uitgenodigd en gevraagd een
enquete in te vullen.

Maandag 6 juli en woensdag 8 juli

Maandagavond 6 juli van 19.00 tot 20.00 uur staat de Ik buurt mee! tent aan de Binnenweg ter hoogte van nummer 25a en 23 b. Van 20.00 tot 21.00 uur staat de tent bij het Ds. G. Bosplantsoen ter hoogte van nummer 12.

Woensdag 8 juli staat van 19.00 tot 20.00 uur de koffie/thee klaar aan De Friedhof ter hoogte van nummer 5 en van 20.00 tot 21.00 uur aan de Binnenweg bij het speelveld.

Ik Buurt Mee!

Ik buurt mee! is een samenwerking tussen de wijkagent, buurtcoach, bewoners, Vivare en gemeente. Bij Ik buurt mee! ligt de nadruk op het samen werken aan een veilige, mooie en prettige buurt. Tijdens deze Ik buurt mee! avonden zijn ook de verschillende `buurtwerkers' ter plaatse om informatie
te geven en vragen te beantwoorden.

Ellecom, Mijn dorp van morgen

Onder de naam `Mijn dorp van morgen' werken wij aan een ruimtelijke structuurvisie voor het dorp Ellecom. Deze structuurvisie geeft in grote lijnen aan hoe Ellecom er in 2030 uit kan komen te zien. En wat er dan de komende jaren moet gebeuren om dit te bereiken. Het gaat hierbij om een lange
termijn visie.
In `Mijn dorp van morgen' wordt de dorpsidentiteit beschreven en worden onder andere uitspraken gedaan over de openbare ruimte, de bebouwing en de voorzieningen in het dorp. Ook hiervoor vragen wij u als bewoner mee te denken.

Vervolg

Na inventarisatie van de opgehaalde informatie, komen wij in september terug in Ellecom om te discussieren over de verbeterpunten die bewoners hebben aangegeven en wat we daar mee kunnen doen. In november volgt een een presentatie en een gesprek over het toekomstbeeld van Ellecom.