Monumenten


Klik op de icoontjes om de informatie over het desbetreffende monument te lezen.

* Jonge taxusscheuten voor kankerbehandelingen!

Met `Vergroot de hoop en verklein de kanker' gaan we ons ook in Opmeer enthousiast inzetten voor het inzamelen van taxussnoeisel. In de taxus haag zit baccatine een belangrijke grondstof voor het maken van geneesmiddelen waarmee men kanker bestrijdt.

Lees meer
* West-Friesland investeert in economie

De zeven Westfriese gemeenten trekken van 2016 tot en met 2019 jaarlijks 175.000 euro uit voor investeringen de regionale economie. De gemeenten zetten in op het verbeteren van het ondernemersklimaat in Westfriesland en de promotie daarvan. Doel is om werkgelegenheid in de regio te
behouden en verder te ontwikkelen. Ook willen zij bestedingen in de regio behouden en daarmee het voorzieningenniveau op peil houden.

Lees meer
* Raadsvergadering 2 juli 2015

Alle inwoners van Opmeer worden van harte uitgenodigd om de openbare vergadering van de gemeenteraad bij te wonen. Deze wordt gehouden op donderdag 2 juli 2015, aanvang 20.00 uur in het gemeentehuis, Klaproos 1 te Opmeer.

Belangrijkste bespreekstukken

1. Jaarrekening 2014 Algemene Dienst gemeente Opmeer, inclusief Volkshuisvestingverslag 2014 en jaarrekening 2014 Woningbedrijf; (5.40)
2. Kadernota 2015; (5.41)

* Zwembad nieuws

Geslaagden, discozwemmen en zwemmen voor 50 cent.

Lees meer
* Zomeractie `Kan ik je helpen?'

Deze zomer hoeft geen kind zich te vervelen, iedereen kan iets doen voor een ander. 14.000 basisschoolkinderen uit de gemeenten Drechterland, Enkhuizen, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec, ontvangen in de weken voor de zomervakantie het `Kan ik je helpen'-kluspakket.

Lees meer
* Herinrichting woonerven Opmeer

De gemeente is van plan om volgend jaar bij u in de straat werkzaamheden uit te gaan voeren aan de bestrating en het openbaar groen. Op 13 mei hebben wij een workshop georganiseerd waar u uw ideeen kenbaar kon maken. Op basis van deze ideeen en een aantal randvoorwaarden heeft HB
adviesbureau is een voorlopig herinrichtingsplan gemaakt. Dit plan kunt u komen inzien tijdens de inloopavond op woensdagavond 24 juni 2015. U kunt tussen 18.30 en 20.30 uur binnenlopen op het gemeentehuis aan de Klaproos 1 in Opmeer. U krijgt dan gelegenheid om opmerkingen te maken en
vragen te stellen aan mensen van de gemeente en het adviesbureau. Voor meer infomatie kunt u terecht bij: Wonen en Leven > verkeer

* Huurwoningen krijgen zonnepanelen

Negentig huurwoningen in de gemeente Opmeer krijgen zonnepanelen op het dak. De huurders kregen begin dit jaar een aanbieding-op-maat, die afhankelijk was van het beschikbare dakvlak. Om mee te doen aan deze actie hoeven de huurders maar een kleine huurverhoging te betalen die lager is dan
de opbrengst van de zonnepanelen. Huurders gaan direct besparen. De levering en installatie wordt verzorgd door Solar Electricity die als beste keus uit het aanbestedingstraject is gekomen.

Lees meer
* Caravans en Campers: maximaal 3 dagen op openbare weg

De zon gaat steeds meer schijnen en de temperatuur gaat omhoog. Caravans en campers worden weer tevoorschijn gehaald. Het gevolg is dat deze weer deel uit gaan maken van het straatbeeld.

Lees meer
* `Kan ik je helpen?' Geen kind hoeft zich te vervelen deze zomer

Deze zomer hoeft geen kind zich te vervelen, iedereen kan iets doen voor een ander. 14.000 basisschoolkinderen uit de gemeenten Drechterland, Enkhuizen, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec, ontvangen in de laatste weken voor de zomervakantie het `Kan ik je helpen'-kluspakket.

Lees meer
* Gemeentelijke onderscheiding voor Hans Landman

Op zaterdag 20 juni 2015 overhandigde wethouder Elly Deutekom-Muntjewerff aan Hans Landman een gemeentelijke onderscheiding op de Kinderkermis van Aartswoud.


Lees meer
* Staan uw adresgegevens goed in de gemeentegids?

Deze week wordt begonnen met het actualiseren van de adressen voor de nieuwe gemeentegids van Opmeer. De gemeentegids van Opmeer wordt uitgegeven door Akse Media.

Lees meer
* Zomerrooster gemeente

In de weken 28, 29, 30, 31, 32 en 33, dat is van 6 juli tot en met 14 augustus 2015, draait de gemeente met een zomerrooster. Dit betekent dat het gemeentehuis op donderdagavond gesloten is.

Lees meer
* Burgemeester Nijpels: "Mag uw kind alcohol drinken op zijn/haar examenfeest?"

Beste ouders van geslaagde jongeren, van harte gefeliciteerd! Het harde werken zit er voor nu even op. En... geven jullie ook een feest nu het diploma binnen is? Soms zijn die feesten aanleiding tot behoorlijke discussies thuis: mag er wel of mag er geen alcohol geschonken worden?"

Lees meer
* Wilt u weten of uw buren gaan verbouwen?

Kijk op www.overheid.nl of www.opmeer.nl. Daar worden iedere donderdag de bekendmakingen van de gemeente Opmeer geplaatst.

Bekendmakingen per e-mail ontvangen

U kunt zich gratis aanmelden voor de e-mailservice bekendmakingen op www.overheid.nl. Door u daar aan te melden ontvangt u wekelijks de bekendmakingen van de gemeente Opmeer, de provincie en waterschappen per e-mail.

* Lang zelfstandig blijven wonen

Is uw huis geschikt om langer zelfstandig te blijven wonen? Doe de (t)huistest via www.lekkerblijvenwonen.nl.

* Jonge taxusschoten voor kankerbehandelingen!

Met een klein beetje inspanning kunt u van groot belang zijn voor de mensen in uw omgeving. Met `Vergroot de hoop en verklein de kanker' gaat Nederland zich enthousiast inzetten voor het inzamelen van taxussnoeisel.

Lees meer
* Stimuleringsbijdrage voor renovatie van uw gevel of voorterrein

Hebt u een bedrijfspand op het bedrijventerrein De Veken? Of op een van de onderstaande bedrijventerreinen? En hebt u plannen om de gevel of uw voorterrein te verbeteren of te renoveren? Wellicht komt u dan in aanmerking voor een stimuleringsbijdrage beeldkwaliteit.

Lees meer
* Leerlingenvervoer Schooljaar 2015/2016

Als ouder bent u zelf verantwoordelijk voor het vervoer van uw kind naar school. Als uw kind een speciale school voor basisonderwijs of een school voor (voortgezet) speciaal onderwijs bezoekt, bestaat de mogelijkheid dat de kosten van het vervoer of de verzorging daarvan geheel of
gedeeltelijk voor rekening van de gemeente komen.

Lees meer
* Gezond een baantje zwemmen

Zwemmen is goed voor iedereen. Jong, oud, dun of dik, iedereen kan het doen. Omdat het water het lichaam draagt is de kans op blessures klein. Rug en gewrichten worden minimaal belast terwijl er goed aan de conditie en lenigheid kan worden gewerkt. Doen dus!

Lees meer
* Insluiping voorkom je in een handomdraai

Even de hond uitlaten, een boodschap doen of je kinderen van school halen. De achterdeur kan wel open blijven, want wat kan er nu helemaal gebeuren in die paar minuten? Genoeg. Een insluiping waarbij bijvoorbeeld een telefoon, tablet of laptop uit je huis wordt weggegrist, is in 30
seconden gebeurd.

Lees meer
* Geen bekendmakingen meer op de gemeentepagina

Hoe weet u of uw buren gaan verbouwen of als er plannen zijn om een evenement in uw buurt te organiseren? Sinds 1 juni 2015 staan de bekendmakingen niet meer op deze gemeentepagina. Alle wettelijke publicaties worden vanaf die datum alleen nog digitaal gepubliceerd. U kunt op de
onderstaande manieren de wettelijke publicaties van Opmeer inzien:

Lees meer
* Domotica = huisautomatisering

Domotica is huisautomatisering, waardoor u veiliger en comfortabeler kunt (blijven) wonen. Denk aan het op afstand bedienen van gordijnen of licht. Of een horloge om die registreert als u onverhoopt valt en dan automatisch een signaal doorgeeft aan uw mantelzorger. Wilt u meer weten over
domotica? Bel dan voor een gratis advies naar Raad & Daad, telefoonnummer 0226 - 359 872.

* Wij werken op afspraak en met een telefonisch spreekuur

Voor de producten en diensten van de gemeente moet u een afspraak maken en kunt u niet meer zomaar binnen lopen. Een afspraak maken kan eenvoudig digitaal. Op de homepage www.opmeer.nl vindt u rechts de groene knop: Afspraak maken. Daar vindt u een kalender met data en tijdstippen die
beschikbaar zijn.

Lees meer
* Aanslag gemeentelijke belastingen 2015

Uiterlijk 28 februari 2015 ontvangt u de aanslag gemeentelijke belastingen 2015. De tarieven zijn in vergelijk met 2014 verhoogd, zodat de opbrengst gelijke tred houdt met de inflatie. Naast onder andere de OZB, de rioolheffing, en de afvalstoffenheffing staat ook de WOZ-beschikking op uw
aanslag. De WOZ-beschikking geeft de waarde van uw woning of bedrijf weer.

Lees meer
* Wie verdient `de Pluim'

Kent u iemand die een pluim verdient? Omdat hij of zij altijd voor u klaar staat? Er voor u is wanneer u iemand nodig heeft. U helpt met kleine dingen zonder dat u erom vraagt. Naar deze mensen zijn wij op zoek. Geef hem of haar op voor een pluim.

Lees meer
* KopieID-app maakt misbruik met kopie identiteitsbewijs moeilijker

De overheid waarschuwt voor kopie van paspoort. Het is geen goed idee om bedrijven of mensen zomaar een kopie van uw paspoort of ID-kaart te geven.

Lees meer
* Heeft u ondersteuning nodig?

Kunt u het niet meer alleen redden? Vraag het Wijkteam Opmeer om met u mee te denken. Telefoon 0226 - 363 333, e-mail wijkteam@opmeer.nl of kijk www.wijkteamopmeer.nl

* Kleine problemen, klein houden.

Neem op tijd contact op met het WIJkteam OpMEER, telefoon 0226 - 363 333, e-mail wijkteam@opmeer.nl of www.wijkteamopmeer.nl

* Volgt u Opmeer al op Twitter?

De gemeente Opmeer plaatst dagelijks berichten op Twitter via @gem_opmeer.

Lees meer
* Raad en Daad helpt u

Raad & Daad helpt zelfstandig wonende ouderen en mensen met beperkingen in de gemeente. U kunt bij hen terecht voor vervoershulp, maaltijdbezorging, telefooncirkel, hulp bij kleine klussen (dorpsconcierge) en tuinhulp.

Kijk eens op www.raadendaad-opmeer.nl of bel naar 0226 - 359 872.

Ga naar boven