Michael Boogerd opent Bike Art expo: kunstfietsen van restmateriaal

Utrecht, 1 juli 2015

Roompot Cycling ploegleider en oud-renner Michael Boogerd, de Utrechtse wethouder Jeroen Kreijkamp en Arnold Steenbakker, de CEO van Stork, openen op vrijdag 3 juli om 12.00 uur de Bike Art expositie in de Jaarbeurs in Utrecht. Deze expositie is het resultaat van een wereldwijd programma om een fiets te maken van restmateriaal dat afkomstig is uit de Stork werkplaatsen.

Speciaal voor de start van de Tour de France zijn de 18 meest creatieve designs, gemaakt door Stork-medewerkers uit Colombia tot aan Nieuw-Zeeland, naar Nederland gebracht om publiekelijk tentoongesteld te worden. Makers van de Bike Art fietsen uit 5 verschillende landen zijn zelf ook aanwezig bij de officiele opening.

Aan de Bike Art expositie is ook een publieksactie gekoppeld. Bezoekers kunnen stemmen op hun favoriet via een sms. De opbrengst van de actie komt ten goede aan 'Wij kleuren geel', het officiele goede doel van de Grand Depart dat is geinitieerd door het Jeugdsportfonds en de Vrienden van het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

De expositie is vrij toegankelijk voor het publiek van 1 tot en met 4 juli in Hal 1.