Brazilie: grote aanbesteding infrastructuur en logistiek

Gepubliceerd op: 3 juli 2015 | Gewijzigd op: 3 juli 2015

Het ministerie van Planning van Brazilie verwacht geen problemen bij de eerste grote test van het Investeringsprogramma in de Logistiek. Volgende week kunnen bedrijven tot 10 juli hun belangstelling kenbaar maken om deel te nemen aan nieuwe in 2016 aan te besteden concessies.

Deze aanbesteding dient als een soort eerste test voor de belangstelling voor de private exploitatie van snelwegen en luchthavens.

Het Programma voor Indicatie van Belangstelling is een belangrijk instrument voor planning en evaluatie gericht op investeringen en vraag in de markt naar dergelijke concessies. In deze eerste ronde gaat het om 11 trajecten van snelwegen en 4 vliegvelden, die volgend jaar zullen worden geveild. Voor de snelwegen gaat het om een bedrag in de orde van R$ 31,1 miljard (EUR 8,8 miljard), terwijl voor de luchthavens van Fortaleza, Salvador, Florianopolis en Porto Alegre R$ 8,4 (EUR 2,4 miljard) voorzien zijn.

IA-netwerk Brasilia

Het IA-netwerk verbindt in opdracht van het ministerie van Economische Zaken kennis over internationale innovatieve ontwikkelingen en daaraan gerelateerde trends aan Nederlandse bedrijven, kennisinstituten en overheden.

IA-netwerk Brasilia: Hans Dorresteijn

E brasilia@ianetwerk.nl