Vrijwilligsters gezocht voor taallessen aan allochtone vrouwen


De gemeente Naarden verzorgt al jaren taallessen voor allochtone vrouwen (uit Marokko, Irak, Iran, Somalie, Slowakije en Polen). De lessen worden gegeven door bevoegde docenten en door vrijwilligsters. Als het u leuk lijkt om mee te helpen aan het verzorgen van de taallessen, dan kunt u
contact opnemen met Liesbeth van Vemden via 036 547 04 34 of 06 49 77 08 16. Eerst een keer vrijblijvend een taalles bijwonen kan ook.

Verschillende niveaus taallessen

Binnen de taallessen zijn er verschillende niveaus. Sommige vrouwen zijn beginners, anderen willen vooral leren lezen en spreken. En een 3e groep woont al een paar jaar in Nederland en spreekt en begrijpt de taal al redelijk goed. In het laatste geval wordt gewerkt aan de spelling en de
grammatica.

Ook ruimte voor delen ervaringen

Een mooi gegeven is dat er naast de taalverwerving ook ruimte is voor het delen van persoonlijke ervaringen. En zo ontstaan er veel sociale contacten tussen de vrouwen onderling.

Dagen, tijden en locaties taallessen

De lessen worden gegeven op 3 ochtenden: dinsdag, woensdag en donderdag, van 9.00 tot 11.45 uur. U kunt aangeven op welke ochtend u mee zou willen helpen aan de taallessen. Als u meer dan 1 ochtend per week les wilt geven, is dat natuurlijk ook prima.

De lessen worden gegeven in de wijk Keverdijk; in De Schakel, jongerencentrum SCAN en basisschool De Tweemaster.