Koninklijke onderscheiding voor brandweerman Beldman


06 juli 2015

Rikus Beldman heeft vrijdag 3 juli een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Rikus was 31 jaar actief als brandweervrijwilliger. Voor zijn inzet is hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Peter Snijders reikte de onderscheiding uit in de kazerne van de brandweer in Hardenberg
aan de Europaweg 10.

Rikus Beldman begon op 1 oktober 1983 als aspirant-brandwacht. Ondanks zijn opleiding tot brandmeester is hij altijd beschikbaar geweest als brandwacht, maar ook als chauffeur, pompbediende en medewerker 'ademlucht'.

Daarnaast was hij actief in het geven van voorlichting over het brandweerwerk. Of het nu ging om ouderen, schoolkinderen of mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking, Rikus Beldman wist zijn gehoor altijd te boeien met zijn verhalen over de brandweer. Rikus Beldman was met ziel en
zaligheid betrokken bij het brandweerwerk. Ook bij personeelsuitjes was hij een drijvende kracht.

In het dagelijks leven is Rikus Beldman werkzaam bij een bakkerij. Naast zijn werkzaamheden als brandweervrijwilliger begeleidt hij ook nog wekelijks een paar uurtjes een bewoner van Baalderborg en staat hij mensen in zijn omgeving bij waar dat nodig is.

Gedurende 31 jaar zette Rikus Beldman zich als brandweervrijwilliger in om mens en dier in nood bij te staan. Hij werd hiervoor onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.