Kadernota aangenomen


Kadernota aangenomen /

06 juli 2015 - Zonder de steun van de oppositiepartijen heeft een meerderheid van de gemeenteraad op 2 juli de Kadernota 2015 aangenomen.

Centrum Delft

De coalitiepartijen stemden voor de aanpak van het college om Delft, met onder meer hulp van andere overheden, uit de financiele malaise te halen. In het herstelplan dat is opgenomen in de Kadernota 2015 schrijft het college de financiele problemen van de stad deels toe aan externe factoren.
Delft zou volgens het plan voor de centrumfunctie die ze vervult recht moeten hebben op meer geld uit het Gemeentefonds. Daarover worden met het Rijk gesprekken gevoerd. Ook met de provincie, de Metropoolregio en buurgemeenten is Delft in gesprek over financiele steun.

Kerntaken

Unanieme steun was er wel voor de motie om in aanloop naar de Kadernota 2016 een kerntakendiscussie te houden. CDA, CU, Stadsbelangen en SP dienden de motie in en willen de stad betrekken bij het beantwoorden van de vraag welke taken wel en welke taken niet door de gemeente moeten worden
uitgevoerd. De Kadernota 2015, de opmaat voor de begroting voor 2016, werd met alleen de steun van de coalitiepartijen aangenomen.

Andere onderwerpen

Andere onderwerpen die in deze vergadering werden besproken waren de kinderboerderijen, inkoopplan, Harnaschpolder, Sint Sebastiaansbrug en de jaarstukken 2014. Een uitgebreid verslag van deze vergadering leest op de website van de Delftse gemeenteraad.