Hennepkwekerij veroorzaakt brand


Hennepkwekerij veroorzaakt brand

Laatste update:
06-07-2015 | 11:04

Rockanje - Onderzoek naar een brand die zondag uitbrak in een loods aan de Naterseweg heeft de politie geleid naar verschillende hennepkwekerijen.

De brandweer rukte uit toen de brand rond kwart over negen gemeld werd. Samen met de brandweer reed de politie naar de Naterseweg om te kijken of er sprake was van opzet.

Al snel werd duidelijk dat er in de betreffende loods een hennepkwekerij aanwezig was die naar alle waarschijnlijkheid de oorzaak van de brand was. Er werd illegaal stroom afgetapt om de kweek van hennepplanten mogelijk te maken.

De agenten besloten onderzoek te doen rondom het gebouw. In een schuurtje naast de loods werd nog een kleine kwekerij met 50 planten aangetroffen. Tot slot stuitte de agenten ook nog op een geparkeerde vrachtwagen. In de vrachtwagen vonden ze een uit werking zijnde kwekerij waar ook 70 planten
gekweekt waren.

Alle planten en goederen zijn in beslag genomen voor onderzoek en vernietiging.

De brand is vermoedelijk veroorzaakt door slechte electriciteit rond de hennepkwekerij in de loods. Aangezien er sprake was van stroomdiefstal heeft Stedin hier aangifte van gedaan.

De eigenaar van de woning wordt gezien als verdachte. Hij komt naar het politiebureau voor verdere ondervraging.