Besluiten en plannen van het college van Burgemeester en Wethouders ..


In de vergadering van 23 juni jl. is o.a. aan de orde geweest:

Solidariteit met betrekking tot over- en onderrealisatie WSW bezetting

Het college heeft ingestemd met het voorstel van de stuurgroep Werk & Inkomen om solidariteit af te spreken voor wat betreft de financiering van de bestaande WSW-bezetting bij eventuele over- en onderrealisatie.

Evaluatie uitbesteding sociale zaken Optimisd 2014

Het college heeft het eerste jaar uitbesteding Sociale zaken aan ISD Optimisd geevalueerd. De uitbesteding loopt naar volle tevredenheid. De gemeenteraad wordt middels een raadsmemo op de hoogte gebracht.

Toezicht Kinderopvang 2014

Het college heeft de Toezichtinformatie Kinderopvang Boekel 2014 vastgesteld. Deze rapportage is te raadplegen op www.waarstaatjegemeente.nl

Beleidsregel omgevingsvergunning voor het vellen van een houtopstand 2015

De gemeente Boekel heeft besloten om de beleidsregel voor het vellen van houtopstanden te evalueren en opnieuw vast te stellen. De belangrijkste veranderingen ten opzichte van de beleidsregel uit 2011 zijn:

* het opnemen van de voorwaarden om als aanvrager te mogen herplanten;
* het toevoegen van een extra categorie, namelijk een groep bomen van meer dan 10 stuks;
* het illegaal kappen van monumentale of waardevolle bomen tegengaan, door middel van het aanscherpen van de boete voor illegale kap.

Dwangsombeschikking De Vlonder 35

In een bedrijfswoning aan De Vlonder 35 zijn arbeidsmigranten gehuisvest. Dat is in strijd met het bestemmingsplan. Eigenaar is daarom 2 april 2015 een voornemen toepassing dwangsom opgelegd. Daartegen is 12 mei 2015 een schriftelijke zienswijze ingediend. Daarin is aangegeven dat een aantal
van hen aan de Vlonder werkzaamheden verrichten en allen beschikken over adequate verblijfs- c.q. tewerkstellingsvergunningen.
Argumenten zijn niet steekhoudend. Aan het vereiste van een duurzame gemeenschappelijke huishouden op grond van Huisvestingswet en bestemmingsplan wordt niet voldaan. Daarom is de zienswijze ongegrond verklaard onder gelijktijdige oplegging van een dwangsombesluit.

Principeverzoek voor het meeliften in het omgevingsplan voor wijziging van de bestemming Peelkensweg 3a

Het college heeft besloten om medewerking te verlenen aan het wijzigen van de agrarische bedrijfsbestemming aan de Peelkensweg naar een recreatieve bestemming. Met het plan wordt ook een landschappelijke verbetering gerealiseerd. De ontwikkeling zal als meelifter in het nieuwe omgevingsplan
opgenomen worden.

Procedure bestemmingsplan Herziening Schutboom 8 en Bergstraat 28

In vervolg op het voorbereidingsbesluit van 2014 is een bestemmingsplan opgesteld om de eventuele vestiging van een supermarkt op twee locaties buiten het centrum van Boekel onmogelijk te maken.
Dit bestemmingsplan wordt nu in procedure gebracht.